Portal 072info

Sve radnice su se udale! Iz ove kafane bez muža se ne izlazi

2DCAE2F6 371F 4DA8 A4F2 4CFA030B7C0E
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Na osam kilometara od Ivanjice, u mjestu Međurečje, nalazi se kafana ’’Ostvaren san’’. Prijatna prigradska kafanica nalik mnogima u Srbiji, ipak po nečemu potpuno jedinstvena.

Naime, koja god konobarica je kročila u ovaj objekat iz njega se udala, a bilo ih je ukupno 18 iz svih krajeva Srbije.

“Dolazile su iz Vršca, Zrenjanina, Priboja, Čačka, Novog Pazara, dvije, tri iz Nove Varoši i Novog Pazara… Mnoge su se udale u naš kraj, ali i u Čačak, Arilje, Beograd… Neke su kod nas upoznale momke. Bilo je puno, imali smo mnogo posla, ali i mnogo dobre goste”, kaže Vida za Infoligu Ivanjica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nije im davala da rade poslije radnog vremena, a kako kaže, nikada probleme nisu imale kod nje, jer ih nije bilo ni u kafani.

Gazdarica u ’’Ostvarenom snu’’, Vida Đokić,  kaže da je očigledno neka pozitivna energija oduvijek zračila ovim objektom. U njemu je bilo puno gostiju, a vesela atmosfera iz mjeseca u mjesec krunisana je nekim novim brakom. I skoro sve konobarice koje su na ludi kamen kročile iz Ostvarenog sna danas su zadovoljne supruge i srećne majke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Najduže je jedna kod mene radila dvije godine, prije nego što se udala. Djevojka iz Zrenjanina udala se poslije samo 15 dana. Bila je lijepa i jedan dečko iz Štavlja nije izlazio iz kafane otkako ju je vidio. I odveli je jednu noć”, kaže Vida.

Korona je uspjela da navuče sjenku i na ovu lijepu priču. U ’’Ostvarenom snu’’ sve je manje gostiju, a ni za konobaricama trenutno ne postoji potreba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ipak, Vida se nada da će uskoro situacija biti bolja pa zato drži otvorena vrata damama koje bi u narednom periodu iz njene kafane mogle da ostvare životni san.

Podijelite članak
  • 319
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)