Sve spremno za 17. Međunarodni “Kengur Kup 2015”

Ukoliko imate dodirnih tačaka sa košarkaškim sportom, sigurni smo da vam Kengur Kup ne moramo posebno predstavljati. U proteklih 16 godina ova izuzetna sportska manifestacija postala je poznata širom regiona, zahvaljujući odličnoj organizaciji, gostoprimstvu domaćina, ali i renomeu učesnika koji se iz godine u godinu rado vraćaju u naš grad.

Sedamnaesti Kengur Kup održat će se u Zenici, od 28. do 30. avgusta/kolovoza 2015. godine. Za sve učesnike osigurane su majice i bilteni Turnira, a za najbolje ekipe i pojedince osigurane su vrijedne nagrade, pehari, medalje, diplome i pokloni sponzora i partnera koji od prve godine podržavaju naš turnir.

Kengur Kup s razlogom se svrstava u prestižne turnire na kojima je čast i privilegija nastupiti, u društvu uglednih i uspješnih klubova iz više država. Ovo će uistinu biti pravi festival košarke jer će se u tri dana odigrati ukupno 69 utakmica u pet dvorana u gradu uključujući Arenu Zenica, gdje će se igrati sve finalne utakmice.

Učešće na ovogodišnjem turniru će uzeti 42 ekipe. Osim klubova koji dolaze iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine u Kenguru posebno ističu sportske prijatelje iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske sa kojima se nastavalja uspješna dugogodišnja saradnja.

Ovaj turnir će biti prava promocija našeg grada Zenice i države BiH jer će se na jednom mjestu okupiti preko 500 mladih košarkaša i košarkašica. Prilika za sve Zeničane da na jednom mjestu vide mlade i talentovane košarkaše koji će sigurno imati šta pokazati na terenu. Ulaz na sve utakmice tokom Kengur Kupa je slobodan.

Treba napomenuti da se ove godine turnir igra u pet takmičarskih kategorija. TAKMIČARSKE KATEGORIJE: muškarci 1998. godište i mlađi (JUNIORI), muškarci 2000. godište i mlađi (KADETI), muškarci 2002. godište i mlađi (PIONIRI), muškarci 2004. godište i mlađi (PREDPIONIRI) i djevojke 2000. godište i mlađe (KADETKINJE).