Portal 072info

Sve spremno za 17. Međunarodni “Kengur Kup 2015”

Ukoliko imate dodirnih tačaka sa košarkaškim sportom, sigurni smo da vam Kengur Kup ne moramo posebno predstavljati. U proteklih 16 godina ova izuzetna sportska manifestacija postala je poznata širom regiona, zahvaljujući odličnoj organizaciji, gostoprimstvu domaćina, ali i renomeu učesnika koji se iz godine u godinu rado vraćaju u naš grad.

Sedamnaesti Kengur Kup održat će se u Zenici, od 28. do 30. avgusta/kolovoza 2015. godine. Za sve učesnike osigurane su majice i bilteni Turnira, a za najbolje ekipe i pojedince osigurane su vrijedne nagrade, pehari, medalje, diplome i pokloni sponzora i partnera koji od prve godine podržavaju naš turnir.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kengur Kup s razlogom se svrstava u prestižne turnire na kojima je čast i privilegija nastupiti, u društvu uglednih i uspješnih klubova iz više država. Ovo će uistinu biti pravi festival košarke jer će se u tri dana odigrati ukupno 69 utakmica u pet dvorana u gradu uključujući Arenu Zenica, gdje će se igrati sve finalne utakmice.

Učešće na ovogodišnjem turniru će uzeti 42 ekipe. Osim klubova koji dolaze iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine u Kenguru posebno ističu sportske prijatelje iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske sa kojima se nastavalja uspješna dugogodišnja saradnja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovaj turnir će biti prava promocija našeg grada Zenice i države BiH jer će se na jednom mjestu okupiti preko 500 mladih košarkaša i košarkašica. Prilika za sve Zeničane da na jednom mjestu vide mlade i talentovane košarkaše koji će sigurno imati šta pokazati na terenu. Ulaz na sve utakmice tokom Kengur Kupa je slobodan.

Treba napomenuti da se ove godine turnir igra u pet takmičarskih kategorija. TAKMIČARSKE KATEGORIJE: muškarci 1998. godište i mlađi (JUNIORI), muškarci 2000. godište i mlađi (KADETI), muškarci 2002. godište i mlađi (PIONIRI), muškarci 2004. godište i mlađi (PREDPIONIRI) i djevojke 2000. godište i mlađe (KADETKINJE).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME