Portal 072info

Sve spremno za polazak 1.680 vjernika iz BiH na najsvetije mjesto

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Petu islamsku dužnost, hadž, ove godine će iz cijelog svijeta obaviti oko 2,5 miliona hodočasnika. Iz BiH na najsvetije mjesto na zemlji ide 1.680 vjernika, potvrdio je za „Fenu“ Hani bin Abdulah (Abdullah) Mominah, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH.

– Sve institucije Kraljevine Saudijske Arabije su i ove godine spremne dočekati nekoliko miliona hodočasnika iz čitavog svijeta, danonoćno rade na njihovoj sigurnosti. Za buduće hadžije iz BiH je izdato 1.680 viza, a tradicionalno i ove godine će 15 hodočasnika obaviti hadž koji finansira sluga dvaju časnih harema – kralj Selman bin Abdulaziz u okviru projekta “Gosti sluge dvaju časnih harema”, a to su akademici, doktori, profesori, naučnici – kazao je ambasador Mominah.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mominah: Garantirana sigurnost

Kako bi hodočasnici obavili sve obrede, navodi, osiguran je svaki segment tokom hadža, angažirane su sve službe Kraljevine, od državnog do lokalnog nivoa, sva ministarstva, vojska, policija, zdravstvo, saobraćaj, ministarstvo ekologije…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Od početka kada hodočasnik stupi na tlo Kraljevine Saudijske Arabije pa sve do njegovog odlaska mi brinemo o svakom čovjeku, kako bi u miru i sigurnosti obavio hadž. Možemo sa sigurnošću kazati da Kraljevina Saudijska Arabija uživa veliki stepen sigurnosti, pa neće biti problema ni u Meki ni u Medini, kao ni u drugim gradovima u vrijeme hadža – kazao je ambasador.

Da je sve spremno da bh. hadžije krenu da i ove godine obave petu islamsku dužnost, potvrdio je za „Avaz“ direktor Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH muderis Nezim Halilović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Pet aviona 8., 9. i 10. avgusta iz Sarajeva kreće ka Meki i Medini. Sve je spremno da bh. hadžije obave petu islamsku dužnost – kazao je Halilović.

Avaz.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija