SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Objavljen program otvorenja Evrovizije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bečka filharmonija, Bečki hor dječaka, prošlogodišnja pobjednica Evrovizije Conchita Wurst, hor Superar, violinistkinja Lidia Baich, reper Left Boy i Sinfonijski orkestar Austrijske radiotelevizije ORF zajedno predstavljaju kulturnu raznolikost Austrije i skupa će 23. maja u 21 sat otvoriti finale najvećeg zabavnog tv događaja na svijetu – “Eurovision Song Contest 2015” u Beču.

Muzika i performans na otvorenju na šarolik način simbolizuju poštovanje, raznolikost i skladan suživot, što je u direktnoj vezi s motom ovogodišnje Evrovizije “Building Bridges” (“Gradimo mostove”).

Kako navodi ORF, namjera je da se na kreativan način pošalje poruka svim 200 miliona gledalaca širom svijeta. Bečki hor dječaka kao tradicionalna austrijska institucija i djeca iz multikulturalnog hora Superar svakodnevnim radom dokazuju da je moguće zajedno otkrivati i razvijati potencijale.

Finale 60. Evrovizije u Beču otvorit će Bečka filharmonija. Na snimku iz vrta dvorca Schönbrunn slavni orkestar izvešće himnu Evrovizije “Te Deum”. Ovaj prizor je ujedno i početak filmskog putovanja kroz Austriju koji se završava u dvorani Stadthalle.

Ovdje će gledaoce u dvorani i širom svijeta dočekati Conchita Wurst, Bečki hor dječaka, hor Superar, Left Boy i izvesti “Building Bridges, oficijelnu himnu ovogodišnje Evrovizije u pratnji Sinfonijskog orkestra ORF-a.

Vrhunac otvorenja predstavlja momenat kada svi izvođači iz zemalja učesnica iz Green Room-a kroz publiku i preko “Magičnog mosta” dolaze na veliku pozornicu.