Portal 072info

Sve spremno za treći “Zenički polumaraton”

Sportski radnici Zenice naredne sedmice, osim kvalifikacijske nogometne utakmice BiH – Vels, bit će domaćini još jedne značajne sportske manifestacije. U nedjelju, 11.oktobra, organizira se treći “Zenički polumaraton”, na kojem se očekuje učešće oko 250 zaljubljenika u trčanje iz Kine, Turske, Amerike, nekoliko zemalja regiona, i više gradova iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnja manifestacija, koju organizuje Udruženje građana “Zenički maraton” uz tehničku podršku Sportsko-rekreativnog kluba “Trk” iz Banje Luke, sastojat će se iz triju utrka. Na zeničkim ulicama, oni fizički najspremniji, trčat će dionicu polumaratona u dužini od 21,1 kilometar, u program je uvrštena trka na deset kilometara, a oni koji tek počinju s organiziranim trčanjem sudjelovat će u gradskoj utrci na pet kilometara.

“Ove godine smo na molbu učesnika prethodna dva ‘Zenička maratona’, koji su izrazili želju da se uvede trka na deset kilometara budući da im je teško istrčati 20 kilometara, odlučili uvesti ovu dionicu kao srednju dužinu”, rekao je o ovogodišnjem programu Zijad Imamović, predsjednik UG “Zenički maraton”.

U nastojanju da popularizuju trčanje, ovo zeničko udruženje pokrenulo je i “Školu trčanja”, u koju je uključeno oko 20 polaznika i svi će učestvovati na ovogodišnjem maratonu. Start svih utrka je 11. oktobra u 10 sati ispred Robne kuće Bosna, a učesnici moraju ranije organizatorima prijaviti svoj nastup.

(Fena)

Podijelite članak