Portal 072info

Sve što niste znali o održavanju krzna

Zima, koliko god da je hladna, uvijek je sjajno vrijeme za nošenje krzna, a gledajući trendove i tendencije posljednjih godina, ovaj materijal ne jenjava u popularnosti na modnim pistama.

Ali, bilo da nosite krzno ili ste se tek odlučili da pribavite idealan komad za ovu zimu, postoje veoma bitne stvari koje se tiču održavanja i njege krzna koje morate znati, da bi vaša bunda trajala i što duže bila u svom očuvanom stanju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prije svega, krzno nikako ne podnosi bilo kakvu vlagu, te i najmanja naznaka vlage može biti pogubna za vaše krzno koje treba da sačuvate za narednu sezonu. Takođe, treba da se čuva na dovoljno mračnom mjestu jer je sunce veoma loše za ton koloracije krzna, čak i kada je bijela bunda u pitanju. Idealno bi bilo da se krzno čuva u garderoberu koji se povremeno provjetrava i da nije “zgurana” u gomilu drugih stvari jer krzno pamti ti vrstu “agresije”.

Dalje, apsolutno je isključena mogućnost da krzno držite u plastičnoj kesi! Pored toga što će se zadržavati vlaga, skupiće i svu moguću prašinu koju ste zapakovali stavljajući krzno u kesu. Dakle, savjet je da imate kesu za odijela od tekstila u kojoj će krzno imati dovoljnu cirkulaciju vazduha i biti dovoljno dobro sačuvano od spoljnih uticaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bilo bi sjajno da vam krzno tokom ljeta stoji u klimatizovanom i suvom prostoru – kako i rekosmo, pogubna je bilo kakva vlaga i ma kako čudno izgledalo, ovo bi bili optimalni uslovi da vaše krzno traje i bude kao novo.

Izbjegavajte kontakt sa proizvodima koji mogu da osuše krzno, pod tim podrazumevamo da nikako ne prskate parfem po krznu ili bilo kakav proizvod protiv moljaca ili ambijentalne mirise.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Idealno bi bilo da se krzno uopšte ne kvasi, ali ako se to već desilo, osušite ga na adekvatan način. Nikako vlažno krzno ne smete da stavljate u ormar (kada ste pokisli ili šetali po snijegu) i da dodamo, ma koliko bilo vlažno, ne sušite krzno fenom ili ga sušite blizu ili na radijatoru! Ostavite krzno da se na sobnoj temperaturi prirodno osuši daleko od izvora toplote. I da vas podsjetimo, čak i topli zraci sunca nikako nisu prijatelji vašem krznu.

Krzno ne savijajte tako da lomite dlaku jer će se to vidjeti i izgledaće loše. Ostavite ga uvijek na ofingeru da se “opusti” prije nego ga odložite u ormar. Možete krzno nekad i očešljati rijetkim češljem sa posebnom pažnjom i delikatnošću ukoliko se za to stvori potreba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME