Portal 072info

Sve što trebate znati o online upoznavanju: Budite oprezni!

Osim kafića, fakulteta ili posla, internet je jedan od najčešćih načina upoznavanja

Online upoznavanja danas su sve popularnija. Osim kafića, fakulteta ili posla, internet je jedan od najčešćih načina upoznavanja.

Mnogi smatraju da su stari za sjedaljke i sastanke pa pribjegavaju ovom načinu upoznavanja ljudi.

Međutim, 50 odsto tih veza koji započnu u inboks porukama tako se i prekinu, u inboks poruci.

Žene na početku najviše strahuju da bi osoba koja im se predstavlja mogao biti neki manijak, a muškarci se plaše da je to neka ružna djevojka ili debeljuca. Jedna od pet osoba koja otvori profil na dejting portalu zamolila je prijatelja ili prijateljicu da ga kreiraju umjesto njih.

Jedna trećina ljudi koji se upoznaju online, nikada se ne upoznaju uživo. Najčešći razlozi su sramežljivost, lijenost, ali i strah da bi druga osoba mogla biti razočarana. Na portalima žene najčešće lažu o svojoj građi tijela, godinama, težini, obrazovanju.

Muškarci lažu o svojim godinama, visini, ali isto tako lažu i o visini primanja i poslu kojim se bave. Muškarci koji su boljeg materijalnog stanja su mnogo traženiji od onih sa nižim. Pazite da u početku ne otkrijete previše ličnih informacija i na taj način sami sebi stvorite problem jer nikad ne znate s kim imate posla.

Najvažnije je da budete sigurni. Ako se tokom komunikacije osjećate neugodno ili ugroženo najbolje vam je da odustanete.

Cilj vam i jeste da se osjećate prihvaćeno i opušteno. Deset odsto osoba koji se upoznavaju preko interneta su seksualni prestupnici!

Zbog toga, budite oprezni!

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box