Sve učestaliji slučajevi samoubistava, ubistava, delikvencije…: Kakvo je mentalno zdravlje stanovnika BiH?

Za direktore zdravstvenih ustanova u FBiH u četvrtak će biti organizovan simpozij na kojem će se govoriti o jačanju usluga mentalnog zdravlja. Organizator ovog skupa je Institut za populaciju i razvoj u saradnji sa Ministarstvom zdravstva FBiH.

– Godinama unazad, a naročito sada, svjedočimo porastu delikvencije, suicida (djece), homicida i raznih drugih društvenih problema koji se tiču svakog od nas, građana BiH. Upravo na tragu naših potreba  Projekat mentalnog zdravlja u BiH u okviru kojeg je organizovan Simpozijum pružio je značajan doprinos reformi u oblasti mentalnog zravlja i kontinuirano je podržavao zdravstvene vlasti u BiH u njihovim naporima da provedu entitetske politike i strategije o mentalnom zdravlju, navodi se, između ostalog, u najavi ovog skupa.

Uoči početka skupa javnosti će se obratiti predstavnik Ministarstva zdravstva FBiH Goran Čerkez, dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mladen Bošković i direktorica Instituta za populaciju i razvoj Emina Osmanagić.

Copy

Oslobođenje

Prethodni članakNovalić: Borcima se treba adekvatno odužiti
Sljedeći članakTri trika uz koje ćete skinuti salo sa stomaka dok hodate