Sve više posjeta jednom od najljepših vodopada: Kravicu okupirali turisti

Na jednom od najljepših vodopada u našoj zemlji Kravici, nadaleko poznatom dragulju na rijeci Trebižat, proteklog je vikenda bilo kao u košnici. Uz domaće goste, turisti sa skoro svih meridijana svijeta uživali su u ljepoti ovog vodenog amfiteatra.

Vožnja čamcima

Na 40 Celzijevih stepeni većina ih se osvježavala u vodi Trebižata, jedine ponornice u Evropi koja devet puta nestaje i ponovo izvire, ali i uživala u sunčanju, sjajnoj gastro ponudi s domaćim specijalitetima te posebnoj atrakciji – vožnji čamcima do samih vodopada.

Sve većim brojem gostiju na Kravici zadovoljni su i u Turističkoj zajednici (TZ) grada Ljubuškog.

Kako je za „Avaz“ kazao Mladen Bebek, direktor ove TZ, broj dolazaka je već na 80 posto pretpandemijske 2019. godine, kada je Kravicu posjetilo nešto više od 300.000 gostiju.

– Bilježimo, zaista, sve veći broj dolazaka jer Kravica je popularno izletište koje brojni gosti u obilasku BiH, ali i Hrvatske obavezno uvrste u rutu svog putovanja kao jednodnevnu destinaciju.

Dosta uloženo

Dosta toga je uloženo u infrastrukturu, trudimo se obogaćivati sadržaje i kreirati nove, a od ove sezone u funkciji je i turistički vlak koji dobro dođe starijim osobama, ali i onima koji ne podnose vrućinu, da se s parkinga spuste do samog vodopada – kazao nam je Bebek.

U TZ Ljubuški su među prvima u BiH uveli digitalnu prijavu gosta putem stranice prijava.ba, koja za sada dobro funkcionira, a putem koje je zabilježeno nešto više od 4.000 noćenja

Cijena ulaznice

Ulaznice na vodopad Kravica koštaju 20 KM za strane goste, dok su za one s prebivalištem u BiH 10 KM. Uprkos silnim poskupljenjima, cijena ulaznice se u ovoj sezoni neće mijenjati. Također, na Kravici su ponovo od ove godine angažirani spasioci i zaštitari.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE