Portal 072info

Sve više povrijeđenih Zmajeva pred ključnu utakmicu

Do možda ključne utakmice Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EURO 2016 ostalo je sedam dana.

Safet Sušić s pravom može biti zabrinut jer će utakmicu protiv Izraela već od ranije propustiti napadač Vedad Ibišević, a još nekolicina fudbalera ima problema sa povredama. 

Štoper Ermin Bičakčić je doživio povredu glave u meču njegovog Hoffenheima, ali je svejedno odlučio doći u Zenicu. Tino Sven Sušić nije igrao za Hajduk zbog povrede zadnje lože, pa je pitanje da li će i on biti spreman.

Najzabrinjavajuća je povreda Edina Džeke. Kapiten Zmajeva će definitivno doći na okupljanje, ali o kakvoj povredi se radi bit će poznato nakon magnetne rezonance.

”Pred utakmice sa Velsom i Belgijom plašio sam se kako će odigrati Mensur Mujdža koji je manje igrao ove sezone u klubu. Ipak, on je veoma dobro odgovorio zadacima. Nadam se da će u Izraelu dobro odigrati svih naši igrači. Ne predstavlja nam pritisak to što će stadion biti pun. Naprotiv, volimo igrati pred punim tribinama, a naši igrači imaju puno više iskustva od Izraelaca, čiju reprezentaciju od 11 igrača u početnom sastavu sačinjava osam fudbalera iz domaćeg prvenstva. Bitno nam je da je teren na stadionu u Haifi odličan i uvjeren sam da će naš kvalitet doći do izražaja. Gledao sam njihove mečeve protiv Andore i Kipra i na osnovu onoga što sam vidio mogu reći bolji smo od Izraela”, kazao je Sušić.

sport centar/cazin.net

Podijelite članak