SVE ŽENE ĆE SE PRONAĆI: 5 stereotipa koji su istiniti!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bez obzira na to koliko ste snažni, sposobni da sami rješavate svoje probleme, činjenica je da imate osjetljivu stranu. Ponekad utjehu tražimo u hrani – nema ništa bolje od toga kad se počastimo čokoladom ili sladoledom nakon teškog dana.

Iako mnogi mrze “svrstavanje u isti koš”, stereotipi nisu nužno netačni. Otkrivamo vam koji su stereotipi o ženama zapravo istiniti.

Osjetljive smo

ČITAJ JOŠ:  Severina najpopularnija: Šta su građani BiH najviše gledali na YouTubeu u 2017.

Ovo je najčešći sterotip protiv kojeg se mnoge žene bune. Ali, bez obzira na to koliko ste snažni, sposobni da sami rješavate svoje probleme, činjenica je da imate osjetljivu stranu.

Volimo da pričamo

Volimo da dijelimo ideje i da stvaramo mostove sa drugima zbližavajući se kroz razgovor. Dajte nam jednu temu i uskoro ćemo bez ikakve poteškoće preći na drugu, treću… desetu temu.

Emotivne smo

O svemu pomno razmislimo, sve planiramo do najsitnijih detalja, pa nenamjerno ostvarujemo bliske emocionalne veze sa drugima. Emotivnost može da bude slabost, ali često je zapravo naša snaga. Mi smo saosjećajna stvorenja koja svijet posmatraju na poseban način.

ČITAJ JOŠ:  Previše ste nervozni da biste zaspali? Ovo može da pomogne

Jedemo sladoled/čokoladu kad smo uznemirene

Nije da se ponosimo time, ali ponekad utjehu tražimo u hrani. Nema ništa bolje od toga kad se počastimo čokoladom ili sladoledom nakon teškog dana.

Prijateljicama govorimo sve

Žene prijateljicama govore sve, bilo da je riječ o ozbiljnim stvarima ili temama koje nisu ni vrijedne razgovora. Posebno često govorimo o vezama. Tražimo savjete jedna od druge i žalimo se na probleme u nadi da ćemo zajedničkim snagama da pronađemo rješenje problema.

ČITAJ JOŠ:  Kako se prenosi i manifestuje šuga

 ljepota.ba

GODISNJICA
MARKETING