Svečana promocija 25. klase OSBiH, 180 pripadnika položilo svečanu zakletvu

Svečana promocija 25. klase OSBiH, 180 pripadnika položilo svečanu zakletvu

Svečana ceremonija povodom prijema 25. klase kandidata u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), upriličena je danas u Centru za osnovnu obuku (COO) – kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću.

Polaganjem svečane zakletve, 180 pripadnika od kojih su 22 žene, pokazali su spremnost da se pridruže ispunjavanju misije i zadataka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. 

Obraćajući se na početku ceremonije, komandant COO pukovnik Alem Kaplan kandidatima je poručio da iz Centra za osnovnu obuku odlaze s uspješno usvojenim osnovnim vojničkim znanjima, vještinama i standardima koji su potrebni da časno služe u svojim budućim komandama i jedinicama.

Čestitao im je na budućem zvanju i pozvao ih da časno nose uniformu OSBiH i kvalitetno izvršavaju buduće zadatke.

Komandant Kaplan se ovom prilikom zahvalio vojnim i civilnim osobama Centra za osnovnu obuku, a posebno komandirima desetina, vodova i četa koji su imali odgovoran zadatak da obuče kandidate osnovnim vojnim vještinama i čestitao im na pokazanom profesionalizmu i uspješno izvršenim zadacima obuke.

Kandidatima i prisutnim gostima obratio se i načelnik štaba Komande za obuku i doktrinu brigadir Danko Petrušić koji je uime Komande za obuku i doktrinu pozdravio prisutne te istakao da su kandidati ovom obukom samo započeli proces obučavanja za vojni poziv, te da će kroz rad u jedinicama nastaviti obučavanje za svoj poziv.

Brigadir je dodao da mu je drago što među kandidatima vidi i 22 pripadnice, što dokazuje da ravnoprvno zauzimaju mjesto u OSBiH, te je svima zaželio ličnu i porodičnu sreću, zdravlje i ispješnu vojnu karijeru.

Veliki trud i zalaganje pokazali su svi kandidati na obuci a najbolje rezultate tokom obuke 25. klase vojnika postigli su Ratko Đukić, Irma Šandal i Grgur Ćorić, koji su ovom prilikom i pohvaljeni, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica