Svečana rođendanska konferencija i koktel u hotelu Dubrovnik (FOTO)

Svečana rođendanska konferencija i koktel u hotelu Dubrovnik (FOTO)

 IMG_3213

Danas je hotel Dubrovnik u Zenici još jednom pokazao zašto slovi za svjetski hotel u Bosni i Hercegovini, a riječ je o upriličenoj press-konferenciji i rođendanskom koktelu. Sve navedeno organizovano je s ciljem obilježavanja petog rođendana hotela Dubrovnik i petogodišnjici uspješnog poslovanja hotela.

Na konferenciji su predstavljeni dosadašnji rezultati, ali su također prezentovane aktivnosti koje se tiču obilježavanja ovih visokih pet uspješnih godina poslovanja. Tako će se ova godišnjica obilježiti zavidnim događajima u organizaciji hotela, počev od spektakularnog koncerta Miroslava Ilića, nastupa Adnana Jakupovića u Libertasu, a veoma je interesantna i posjeta kao i dodjela prihodnih poklona udruženjima koja se staraju o Zeničanima koji su u socijalnoj potrebi i to Djeca sa posebnim potrebama, JU “Dom za stara lica” Zenica, kao i posjeta narodnoj kuhinji.

Podsjećamo, hotel Dubrovnik posluje u sklopu preduzeća Dubrovnik d.o.o. To je uspješna porodica, koju uz hotel čini i 7 ugostiteljskih objekata: restorani Dubrovnik, Trubadur, Ekspres, kafe Palas, vinoteka Barique, pivnica Libertas i slastičarna Mimoza. Preduzeće stalno zapošljava cca 70 radnika.Hotel je u petogodišnjem radu ostvario preko 25.000 noćenja što predstavlja oko 20% od ukupnog broja registrovanih noćenja u našem kantonu. Od finansijskih rezultata izdvajamo godišnje uplate PDV-a u iznosu od preko 250.000 KM. Ovi rezultati te brojne nagrade i priznanja svrstavaju preduzeće Dubrovnik u sam vrh hotelijersko-ugostiteljske ponude naše države.

“Hotel je svakako kruna ugostiteljske branše ali i najveći izazov sa svih aspekata. Ipak, ovi rezultati kako hotela i firme, pokazatelj je da smo taj cilj ostvarili. Šteta je samo što se u međuvremenu desila kriza kako kod nas tako i u svijetu, a koja je ostavila traga na slabu kupovnu moć naših građana. Firma Dubrovnik d.o.o. i pored ekonomske krize ostala je stabilna, bilježi rast i stalno zapošljava. Trenutno je zaposleno preko 70 radnika koji dijele sudbinu firme, a sa finansijskog aspekta ponosni smo na činjenicu da preduzeće Dubrovnik godišnje uplati preko 250 000 KM PDV-a, a što nije malo kada se uzme cjelokupna situacija u gradu i šire. Zato ja uvijek kažem da sam zadovoljan pogotovo što je Duborvnik u Zenici, što nam gosti vjeruju i ukazuju nam povjerenje da za njih obavimo sve ono što se od nas traži. Naročito sam ponosan što namm povjerenje ukazuju i naši Zmajevi, a ponosan sam i na svoje uposlenike koji svakodnevno neumorno rade. Čulo se za Dubrovnik i van granica naše zemlje, a što nas posebno raduje.” – kazao je u svom obraćanju medijima Ferid Dervišević, direktor i vlasnik preduzeća Dubrovnik d.o.o.

Nakon obraćanja voditelja odjela: marketinga, hrane i pića, hotela te vlasnika preduzeća Ferida Derviševića, upriličen je svečani koktel na kome se rukovodstvo hotela zahvalilo svim medijima koji su u proteklom periodu pratili rad njihovog preduzeća i o tome objektivno izvještavali javnost.

Kako je to bilo na svečanoj konferenciji, pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića.

 [flagallery gid=91]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica