Portal 072info

Svečano otvoren rekonstruisani Centar za mlade u Zenici

B719D593 BC66 4E46 BA11 028D1E1553A0
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svečanom ceremonijom, prigodnim obraćanjima i rezanjem vrpce u Zenici je otvoren rekonstruisani Centar za mlade.

Radovi na rekonstrukciji Centra za mlade podrazumijevali su provođenje mjera energetske efikasnosti i to zamjenu krova, prozora i vrata, zatim termoizolaciju fasade te ugradnju termostatskih ventila i kalorimetra.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Rekonstrukcija Centra za mlade koštala je 115.515,25 KM, a finansirana je sredstvima Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini i Grada Zenica.

Ovo je još jedan primjer na osnovu kojeg možemo upoređivati mene kao nezavisnog gradonačelnika i bivšu vlast. Objekat ispred kojeg se danas nalazimo bio je u fazi raspadanja, a njime su upravljali neki stariji ljudi, koji su ga iznajmljivali, iako je isti u vlasništvu Grada Zenice. Kada sam rekao da to više ne može tako funkcionisati mnogi su me napali, tvrdeći da ću objekat prenamjeniti za nešto drugo. Međutim, uz podršku naših partnera Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini obnovili smo objekat i dali ga na upravljanje mladim. Također, troškove održavanja objekta snosi Grad Zenica“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Gradonačelnik Kasumović je ovom prilikom uručio zahvalnice NJ.E. Avgustini Cvetkovoj – Karabaševoj, ambasadorici Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini i Zdravku Buljeti, pomoćniku federalnog ministra prostornog uređenja za podršku u realizaciji projekta rekonstrukcije Centra za mlade.    

Njena ekselencija Avgustina Cvetkova – Karabaševa, ambasadorica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini je kazala da je rekonstrukcija Centra za mlade nastavak dobre saradnje Ambasade Republike Bugarske u BiH i Grada Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Sredstvima Vlade Bugarske u Zenici je već renoviran dječiji vrtić “Dunja”.

Omladinsko udruženje “REaktiv” Zenica upravljat će Centrom za mlade shodno ranije potpisanom Sporazumu o međusobnoj saradnji na uspostavljanju i funkcionisanju “Centra za mlade” Zenica, između Grada Zenica i ovog udruženja.

Svoje kancelarije u Centru za mlade već je dobilo šest udruženja koja kreiraju aktivnosti za mlade u Zenici.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ZENIČKA SDA NE MARI ZA KORONU: Nastavljaju skupove, muzika uživo, ljudi u kolu… (VIDEO)

072info.com

Kasumović uručio ruksake prvačićima Osnovne škole “Ćamil Sijarić” u Nemili

072info.com

KASUMOVIĆ: Građani, molim vas, ne idite na skupove jer se možete zaraziti koronavirusom!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6