SVEČANO OTVOREN TRENING CENTAR: Jedan od modernijih u jugoistočnoj Evropi

SVEČANO OTVOREN TRENING CENTAR: Jedan od modernijih u jugoistočnoj Evropi
Foto: Benjamin Hazić
Foto: Benjamin Hazić
Foto: Benjamin Hazić

Trening centar na Kamberovića ravni koji se prostire na 27 dunuma zemlje danas je svečano otvoren. U ovaj jedan od rijetkih sportskih centara u regionu investirano je više miloina KM a koje su zajedničkim snagama obezbijedili UEFA, FIFA, te Nogometni savez Bosne i Hercegovine, kao i Vijeće ministara.

Podsjećamo, izgradnja sportskog centra započela je 19. marta 2011. godine a isti se sastoji od dva terena dimenzija 105×68 od kojih je jedan sa umjetnom dok je drugi pak sa prirodnom travom. Pored terena u sklopu ovog centra nalazi se i šest svlačionica, 24 sobe, restoran, fitnes sale…

Savršenom izdanju trening centra prisustvovali su mnogobrojni gosti sa zvanicama, novinari, Zeničani ali i gosti iz drugih bh. gradova. U sklopu svečanosti povodom otvorenja centra upriličen je i prigodan sportsko-revijalni program u kojem su svoje učešće zauzeli djevojčice i dječaci iz cijele BiH, Muris Varajić virtuoz na gitari, te mladi sportista prvak BiH u freestyle nogometu.

Na samom početku prisutnima se obratio Elvedin Begić, predsjednik NS/FS Bosne i Hercegovine koji je kazao:
“Hram je tu kao podsjećanje da smo dio evropske i svjetske organizacije. Osobno sam počašćen što je Platini pomogao, a naročito se zahvaljujem Zenici koja je postala vastion u kojem se kroje naše želje za odlazak u Brazil. Također, posebno se zahvaljujem i načelniku općine Zenica, Husejinu Smajloviću, na nesebičnoj podršci a čijom zaslugom su radovi na centru još brže završeni. Ovo je prostor koji će našu djecu lansirati u svijet epicentra gdje su sada naši reprezentativci Džeko, Ibišević i drugi.” – kazao je Begić.

Nakon Begića, prisutnima se obratio i Michel Platini, predsjednik UEFA-e, kazavši:
“Ovom prilikom želim se zahvaliti gospodinu Ivici Osimu na velikom razumijevanju koje je pokazao i bez kojeg vjerovatno ovo ne bi danas bilo upriličeno budući da velika hvala ide Komitetu za normalizaciju. Ovom prilikom želim uputiti sreću svim nadolazećim fudbalskim generacijama, ali i istaći posebne riječi hvale načelniku općine Zenica, Husejinu Smajloviću.

Po završetku svečanog programa upriličeno je svečano otvorenje centra, a nakon čega su posjetioci mogli uživati u obilasku enterijera ovog sportskog kompleksa, a čiji je projekat vrijedan 8,5 milion eura.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE