Portal 072info

Svečanost povodom Dana policije ZDK

Foto: Direktno.ba/Armin Durgut

Danas je priređena završna svečanost ovogodišnjeg programa obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona.

Najzaslužnijim organizacionim jedinicama i pojedincima uručena su priznanja i nagrade.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici policijskih agencija svih nivoa, te brojne zvanice i gosti. Nakon intoniranja državne himne i postrojavanja ešalona policijskih jedinica, na platou ispred Gradske arene u Zenici, raport ministru MUP-a Nikoli Arseniću, predao je policijski komesar, Semir Šut.

U obraćanjima ministra policijskog komesara Semira Šuta i ministra Nikole Arsenića je istaknuto da je sigurnosna situacija u posljednjih godinu dana zadovoljavajuća, pri čemu ohrabruje podatak da su rasvijetljena sva teška krivična djela.

Policija će i dalje biti garant lične i imovinske sigurnosti, a preduslov je materijalno jačanje i kadrovska popunjenost, za šta postoji podrška kantonalne vlade.

Kantonalni premijer Miralem Galijašević je naznačio da živimo u svijetu u kojem je glavno obilježje nesigurnost. Stoga su pred policijom obaveze na stvaranju povoljnijeg ambijenta.

U okviru svečanosti dodijeljena su brojna priznanja pojedincima i organizacionim jedinicama. Najveće pojedinačno priznanje,zlatna policijska značka pripala je Saudinu Isakoviću, pripadniku Specijalne policijske jedinice i Erminu Husejnagiću, policijskom službeniku, koji uskoro odlazi u mirovinu.

Na kraju svečanosti upriličen je defile vozila policije ulicama Zenice.

U okviru programa obilježavanja Dana policije ZDK, proteklih dana održana su i takmičenja u više sportkih disciplina, te obilazak porodica poginulih pripadnika policije. 

RTVZE

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box