Svećenik koji je napao časnu sestru pušten iz zatvora pa tukao drugu ženu

Nekoliko dana nakon što je izašao iz zatvora u koji je poslan zbog fizičkog napada na časnu sestru, svećenik Domagoj Kelava iz Sukošana istukao je drugu ženu.

Ovu informaciju neslužbeno saznaje Index.hr i te navode da se navodno radi o ženi koja je svjedočila prvom napadu.

Žena je završila u bolnici. Napad se dogodio 17. maja 10 minuta poslije ponoći.

Slučaj prijavljen policiji

“Nakon što je jučer, 17. maja 2022. godine zadarska policija zaprimila saznanja o narušavanju javnog reda i mira u Sukošanu, tokom dana provedeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 43–godišnjakom.

Sumnjiči se da je jučer, oko 00.10 sati u Sukošanu u ulici Hrvatskih branitelja prvo verbalno napao, a potom i fizički nasrnuo na 43-godišnjakinju.

Copy

U Općoj bolnici Zadar oštećenoj je pružena ljekarska pomoć te je utvrđeno kako je lakše povrijeđena.

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem, osumnjičeni će danas uz Optužni prijedlog biti prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru”, piše policija o slučaju.

Pušten prije deset dana

Podsjetimo, svećenik Domagoj Kelava na slobodu je pušten prije deset dana. Prije jučerašnjeg napada fizički je nasrnuo na časnu sestru.

Optužnim prijedlogom policija župnika tereti da je u Sukošanu, ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A., da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive povrede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke, piše Index.hr.

Prethodni članakDjevojka pala sa trećeg sprata: Zadobila teške tjelesne povrede opasne po život
Sljedeći članakDodik predlaže da RS obezbijedi svoj dio sredstava i doznači CIK-u