Portal 072info

Švedska firma Kavat otvorila pogon u Novom Travniku

Novalić je ovom prilikom poručio da je cilj Vlade FBiH otvaranje novih kompanija, a samim tim i radnih mjesta, te da će uvijek biti partneri onima koji imaju istu namjeru.

“Novi Travnik je privlačno mjesto za investitore i to ponajprije zahvaljujući trudu lokalnih vlasti. Zanimljivo je da se ovdje dinamično razvija proizvodnja obuće. U razmaku od samo nekoliko dana otvorena su dva nova pogona”, istakao je Novalić.

Poručio je da je svako radno mjesto važno, ali da je još važnije da radnici budu zadovoljni, navodeći, pritom, da je zadovoljan uslovima koje ”Kavat” pruža radnicima.

Načelnik Novog Travnika Refik Lendo je kazao da je ovo veliki dan za Novi Travnik i da su ponosni jer su bili partner od samog početka ovog projekta. Naglasio je da je Kavat za 12 dana dobio građevinsku dozvolu, a da je firma za pet mjeseci završila sve radove i dobila upotrebnu dozvolu.

“Ovo će nam biti primjer koji ćemo slijediti i sa svakim budućim partnerom koji želi ulagati u Novi Travnik”, rekao je Lendo.

Predstavnici švedske ambasade u BiH su poručili da će nastaviti raditi na promociji švedskih proizvoda u BiH, ali i otvaranju novih radnih mjesta putem tih proizvoda.

Premijer Novalić danas boravi u posjeti Novom Travniku gdje se prije otvaranja pogona Kavat sastao s općinskim načelnikom Refikom Lendom i razgovarao o privredi na području te općine. Lendo se posebno pohvalio brzim izdavanjem dozvole za početak gradnje Kavata.

Kavat AB Švedska je firma obuće koja postoji od 1945. godine. Na prostoru Balkana pojavila se 2005. godine, u svojstvu kupca u raznim fabrikama. Firmu u Travniku otvorila je 2009. godine te uposlila 70 radnika.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box