Portal 072info

Švedski DJ puštao Sinana Sakića na jednom od najpoznatijih svjetskih festivala (VIDEO)

Švedski di-džej Salvatore Ganači, koji je rođen u Bosni i Hercegovini, napravio je „ludilo” na festivalu Tomorrowland kada je u svoj set ubacio i dijelove pjesme Sinana Sakića.

Salvatoreovo (31) pravo ime je Emir Kobilić, a obožavaci narodnjaka sa ovih prostora će ga uskoro prihvatiti kao svog brata, kuma i roda najrođenijeg pošto im je priuštio neviđenu čast – puštao je „Boga, oca” Sinana.

S obzirom na to da vuče poreklo iz Bosne, nesumnjivo mu je narodnjački gen duboko utkan u DNK, pa nije mogao a da ne ubaci malo istočnjačkog melosa u svoj elektronski opus.

Taj dio u snimku ispod možete da čujete od 12:26.

Ovo nije prvi put da di-džejevi puštaju srpske narodnjake tokom svojih nastupa. Prije dvije godine je DJ Solomun na festivalu „Dynamic Outdoor” u Barseloni puštao pjesmu Mileta Kitića „Ružni snovi nestanite”.

DJ Solomun (41) takođe vodi porijeklo iz BiH, zove se Mladen, a ovog maja je na jednom after-partiju u Istanbulu „isprašio” pustivši pjesmu „Ederlezi”.

https://www.youtube.com/watch?v=yb939m8bUj0

A za one koji ne znaju, Tomorrowland je jedan od najboljih evropskih festivala elektronske muzike koji se održava u belgijskom gradu Bum. O njegovoj popularnosti najbolje svjedoči činjenica da se karte koje se puste u onlajn prodaju razgrabe za svega nekoliko minuta. Procjenjuje se da je festival ove godine posjetilo nešto manje od 400 hiljada ljudi.

Radiokamenolom.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box