Portal 072info

Švedski DJ puštao Sinana Sakića na jednom od najpoznatijih svjetskih festivala (VIDEO)

Švedski di-džej Salvatore Ganači, koji je rođen u Bosni i Hercegovini, napravio je „ludilo” na festivalu Tomorrowland kada je u svoj set ubacio i dijelove pjesme Sinana Sakića.

Salvatoreovo (31) pravo ime je Emir Kobilić, a obožavaci narodnjaka sa ovih prostora će ga uskoro prihvatiti kao svog brata, kuma i roda najrođenijeg pošto im je priuštio neviđenu čast – puštao je „Boga, oca” Sinana.

S obzirom na to da vuče poreklo iz Bosne, nesumnjivo mu je narodnjački gen duboko utkan u DNK, pa nije mogao a da ne ubaci malo istočnjačkog melosa u svoj elektronski opus.

Taj dio u snimku ispod možete da čujete od 12:26.

Ovo nije prvi put da di-džejevi puštaju srpske narodnjake tokom svojih nastupa. Prije dvije godine je DJ Solomun na festivalu „Dynamic Outdoor” u Barseloni puštao pjesmu Mileta Kitića „Ružni snovi nestanite”.

DJ Solomun (41) takođe vodi porijeklo iz BiH, zove se Mladen, a ovog maja je na jednom after-partiju u Istanbulu „isprašio” pustivši pjesmu „Ederlezi”.

https://www.youtube.com/watch?v=yb939m8bUj0

A za one koji ne znaju, Tomorrowland je jedan od najboljih evropskih festivala elektronske muzike koji se održava u belgijskom gradu Bum. O njegovoj popularnosti najbolje svjedoči činjenica da se karte koje se puste u onlajn prodaju razgrabe za svega nekoliko minuta. Procjenjuje se da je festival ove godine posjetilo nešto manje od 400 hiljada ljudi.

Radiokamenolom.ba

Podijelite članak