Portal 072info

Sveštenik odbio da održi liturgiju u avliji nane Fate

na 3
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prvi put od bespravno izgrađene crkve na imanju Fate Orlović iz Konjević Polja kod Bratunca, nije održana najavljena crkvena slava, usjek glave svetog Jovana Krstitelja, zakazana, kao i ranijih godina, 11. septembra. 

Kum slave

Kum i organizator ove crkvene slave Vojin Pavlović, predsjednik „Istočne alternative Republike Srpske“, pobornik ratnih zločinaca i negator genocida u Srebrenici, za „Avaz“ kaže da je bilo sve spremno za održavanje tradicionalne slave te da je očekivao veliki broj vjernika, ali je Boro Todić, sveštenik Pravoslavne crkve Bratunac, u posljednji čas odbio održati slavsku liturgiju u crkvi u Konjević Polju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– To je odluka Pravoslavne crkve i kao vjerni, poštujem sve crkvene odluke te sam blagovremeno obavjestio vjernike i službe obezbjeđenja da danas neće biti održana liturgijska slava u navedenoj crkvi- pojasnio je za „Avaz“ Pavlović.

Tvrdi da odluku Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu, usvojena prošle godine, niko neće sprovesti i crkva u Konjević Polju je na srpskoj zemlji i ona će nadživjeti sve one, koji žele da je sruše i to je jedina pravda. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posljednja slava

Nana Fata Orlovič kaže da su i ove godine došli da održe slavu ne bi im zabranjivala. Nada se da im je prošle godine bila posljednja slava u crkvi. Kaže da su prošle godine odnijeli sav inventar iz crkve. Pita se šta čekaju, što je ne ruše, kada je rok za njeno uklanjanje istekao 1. aprila ove godine. Iako se bori sa zdravljem, kaže da se nada da će dočekati njeno uklanjane. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
  • 63
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

“Dosta toga bilo se iskomplikovalo”: Nana Fata Orlović izašla iz bolnice, osjeća se dobro

072info.com

Nana Fata Orlović doživjela moždani udar, hospitalizirana u kliničkom centru u Tuzli

072info.com

Nana Fata završila u bolnici

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)