Screenshot 9 296


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

U Katoličkom školskom centru u Zenici ni ove godine nisu izostali novogodišnji pokloni za učenike koje im je uprkos pandemiji koronavirusa uz poštivanje svih epidemioloških mjera donio Sveti Nikola.

Tradicija podjele novogodišnjih poklona za učenike Katoličkog školskog centra u Zenici nastavljena je i ove godine, ali u dosta drugačijem izdanju zbog pandemije koronavirusa zbog čega učenici nisu imali priliku blagdan Sv. Nikole obilježiti uz druženje, priredbu, pjesmu i ples.

Ravnatelj Vlatko Rosić je kazao da su uspjeli organizovati i ove godine novogodišnje paketiče za najmlađe te slatke poklone za one malo starije polaznike centra.

Foto: E. M./Klix.ba

“Htjeli smo obradovati naše najmlađe, ali i starije učenike. Nije bilo lako organizovati ovu podjelu novogodišnjih poklona, zbog svih okolnosti, ali smo uspjeli uz poštivanje svih epidemioloških mjera do kraja završiti ovaj program kako bi djeca mogla osjetiti radost i ljepotu darivanja”, kazao je Rosić.

Dodao je kako su danas podijeljeni novogodišnji pokloni za samo jedan dio polaznika Katoličkog školskog centra jer drugi dio učenika školsku nastavu prati online metodom, ali da će i oni dobiti svoje poklone.

Foto: E. M./Klix.ba

Profesorice Danijela Letić i Magdalena Đurić su kazale kako su ispoštovane sve preporuke HES-a i Ministarstva zdravstva te da je ovo najradosniji blagdan za djecu.

“Prošle godine smo imali priredbe, ples, dočekali bismo Sv. Nikolu s pjesmom, i ove godine su ga djeca željno iščekivala i posebno su mu se obradovala. Sv. Nikola danas nije imao kontakta s djecom, ali vjerujemo da će sve biti prošlost i da ćemo se naredne godine ponovo družiti kao nekada”, kazala je Đurić.

Klix.ba