Svetozar Pudarić posjetio Jajce

sveto

Svetozar Pudarić, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine sastao se danas u Jajcu s Edinom Hozanom načelnikom općine Jajce, te zajedno s njim posjetio područnu školu Kuprešani, saopćeno je iz pomenute općine.

Potpredsjednik Pudarić je mališanima uručio lijepe poklone, među kojima, uz neizostavne slatkiše i  svu potrebnu školsku opremu, četiri računara od kojih je jedan doniran Udruženju Roma Jajce.

Područnu školu Kuprešani pohađa svega 67 učenika, od njih 34 iz romske populacije.

„Ovo što sam vidio ovdje potvrđuje da se ljudi koji žive u neimaštini i teškim uslovima zadnji predaju. Vidi se da u kraju gdje neka djeca ne bi došla ni na ekskurziju oni rade i bore se i to je ono što ohrabruje“ dodao je potpredsjednik FBiH Pudarić

Edin Hozan, načelnik općine Jajce se također zahvalio potpredsjedniku Pudariću na posjeti i svim poklonima koji su uručeni kako djeci, tako i školi, te istakao da je za cijelu lokalnu zajednicu izuzetno važna podrška viših nivoa vlasti.

„Očekujemo da nakon što smo danas predstavili, kako naše aktivnosti tako i potrebe, naši prioriteti budu prepoznati, među kojima svakako konačno rješavanje grijanja u područnoj školi u Kuprešanima, specifičnoj po mnogo čemu“, rekao je Hozan i u ime Općine uručio učiteljici Rifeti Turanović komplet knjiga školske lektire za učenike ove škole.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE