Portal 072info

Svi incidenti Emira Spahića

Emir Spahić “upisao” je u svoj CV-i incident i HSV-u. Naime, trener HSV-a Bruno Labbadia je u razgovoru za “Bild” potvrdio da je Spahić nakon jednog treninga ošamario suigrača Pierre-Michela Lasoggu, ali i da je to vrlo brzo riješeno.

Bivši kapiten Zmajeva i prije HSV-a u skoro svakom klubu u kojem je igrao završavao je na naslovnicama zbog ponašanja van terena, ali i nesportskih poteza na terenu.

Sve je počelo još dok je igrao u Rusiji, za Lokomotiv iz Moskve. Njegova karijeru u moskovskom klubu završila je nakon što su se u medijima pojavila informacije da je Spahić učestvovao u nečasnim radnjama na terenu, odnosno namještanju utakmice protiv Himkija. Moskovski novinari pisali su kako se Spahić kasnije pojavio na treningu, a svi suigrači od njega su okrenuli glavu.

Nakon Rusije, Spahić je preselio u redove francuskog Montpelliera. Tamo je sebi Spahić priskrbio status rekordera, dobivši sedam utakmica suspenzije zbog crvenog kartona. Laktom je pokosio Lasana Issama Jemaau, što sudac nije vidio. No, nakon pregledane snimke, Spahić je od strane saveza kažnjen sa sedam utakmica neigranja. Nešto ranije, odradio je suspenziju od 4 utakmice zbog sličnog prestupa.

Nakon Montpelliera uslijedio je prelazak u Sevillu. Osim verbalnih sukoba s navijačima, Spahić se na jednom treningu potukao sa suigračem, Čileancom Garyjem Medelom. Sevilla ga je uskoro poslala na posudbu u Anži, a potom je uslijedio prelazak u Bayer iz Leverkusena, a time i najteži incident. Spahić se poslije utakmice potukao sa zaštitarima, a Bayer je ekspresno raskinuo ugovor s njim. Prije tog incidenta, parkirao je svoj automobil na mjesto predsjednika Wolfganga Holzhausera. Glasnogovornik kluba Dirk Mesch trebao je zamoliti Spahića da premjesti svoje vozilo, no umjesto toga odlučio ga je preparkirati sam. Prema pisanju njemačkih medija, kada je to primijetio, Spahić je prišao, otvorio vrata i uhvatio Mescha za vrat i počeo ga daviti.

Nakon otkaza u Bayeru, prošlog ljeta Spahić je stigao u HSV. I u svom stilu osigurao sebi mjesto na stranicama Bilda…

xx
fokus.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box