SVI NA RUKOMET RK Čelik u subotu sa Gračanicom na Bilmišću

Igrači i Uprava Rukometnog kluba Čelik poziva sve građane i građanke, omladinu, studente, penzionere, radnike, sve one koji prije svega vole svoj grad Zenicu, sport i posebno rukomet da  23. aprila 2016. (u subotu) sa početkom u 18.00 sati dođete na našu staru lokaciju –  DVORANU BILMIŠĆE i podržite RK Čelik u istorijskoj utakmici  RK ČELIK – RK GRAČANICA.

Ovo je derbi decenije, Čelikovo biti ili ne biti, utakmica u kojoj i pored svih nedaća tražimo izlaz iz trenutne krize!  Pet godina smo harali Premijer ligom BiH, ove godine smo došli  do polufinala Čelendžer kupa, što je najveći sportski rezultat u 66 godina staroj istoriji ovog Kluba.

I sada idemo na pobjedu protiv uvijek velikog partnera i našeg velikog sportskog prijatelja RK Gračanice, koja će 60 minuta biti naš najveći sportski neprijatelj koji mora „pasti“!

Dok drugi očito drastično štimaju rezultate u ovogodišnjoj završnici prvenstva u Premijer ligi, gdje ekipe sa dna tabele ostvaruju nevjerovatne pobjede protiv onih sa vrha koji nisu izgubili ni jednu utakmicu u cijelom prvenstvu (pobjeda sa nevjerovatnih  9 golova razlike), MI SMO PONOSNI ŠTO ,,NE RADIMO” NI SA SUDIJAMA, NI SA KLUBOVIMA, NI SA DELEGATIMA, NE KUPUJEMO NITI ĆEMO IKADA KUPOVATI BODOVE, već sve  što postižemo – postižemo svojom grčevitom borbom igrača na terenu i njihovim znojem. U jednom trenutku smo razmišljali: da li da napustimo ovu sramnu Ligu, ali smo odlučili da je sportski da se borimo do kraja!

Igrači su se zakleli da će i u ovoj istorijskoj utakmici ostaviti srce na terenu, dati sve od sebe, i posljednji atom snage, krv i znoj do pobjede i 3 boda koji za RK Čelik život znače!

Dragi navijači,

potrebna nam je vaša podrška! Ovu pobjedu ćemo pokloniti Gradu Zenica i našim vjernim navijačima kako bi se odužili za sve naše ovogodišnje propuste!

DOĐITE U SUBOTU, 24. APRILA U 18.00 SATI U DVORANU BILMIŠĆE I GROMOGLASNO PODRŽITE  SVOJ ČELIK!

DO POBJEDE!

Igrači i Uprava Kluba

Prethodni članakVELIKI POPUSTI U VITEZU POVODOM 20 GODINA PC 96
Sljedeći članakAkcija kontrole učesnika u saobraćaju