Svi pričaju da ti je poslodavac fukara, a ti opet ćutiš i radiš jer zaboga „on ti daje platu“.

127819050 10221213605842473 1855273053336400233 o 696x464 1

Neću ga potpisati!

Piše: Dražan Pejaković

Radiš, trudiš se zalažeš se, daješ svoj maksimum za firmu, ideš na posao svaki dan, radi prvu, drugu smjenu radi dvokratno, radi do kasno, ostaj duže na poslu, radiš subotu, nedjelju, radiš praznicima radiš svim danima, nema praznika, nema ničega, ali ti opet ideš na posao.
Ti se trudiš, ti se zalažeš i dokazuješ, svi pričaju da ti je poslodavac fukara, a ti opet ćutiš i radiš jer zaboga „on ti daje platu“.

Pogni glavu nad moćnim, pokori mu se, šuti i trpi jer ako ti nećeš uvijek ima ko hoće da radi, a ti nastavljaš dalje, daješ svoj maksimum i ćutiš. Sve razmišljaš u sebi ma biće bolje, možda bude nešto i na platu, nadaš se nečemu.

Dolaziš na posao, a poslodavcu crijevo na ljevo i uručuje ti „sporazumni raskid ugovora“, svijet ti se ruši ostaješ bez posla nikakvom krivicom. Tada se pojavljuju dvije opcije:
Prva: Budi BUDALA i potpiši, jer su nas načili idi linijom manjeg otpora budi gospodin (ali s*ebi svoju porodicu i sve) i nemoj se zamjerati poslodavcu, jer poslodavac je BOG, on će te uništiti ako želi, ti si niko i ništa jer ipak on je GAZDA, a ti si miš.

Copy

Druga: NE POTPISUJ! (ponavljam nikada ne potpisuj sporazumni raskid ugovora), nisi ništa napravio, ne vodi se protiv tebe disciplinski postupak, nema nikakvog zakonske osnove da ti da otkaz.

Već ti se okreni i pravac inspekcija rada, podnesi dopis da ti je uručen sporazumni raskid ugovora da imaš pisani trag. Onda odmah do advokata da im pošalje dopis i da imaš pravnog zastupnika, pokaži zube jer ti imaš svoje pravo. Misli na sebe i porodicu.
Nemoj više biti ovca za šišanje.

Za više savjeta priključite se grupi koja brine o radnicima i njihovim pravima OVDJE

Prethodni članakPokušao da otruje bivšu ženu i šestogodišnju kćerku krofnama
Sljedeći članakEvo kakvo nas vrijeme očekuje danas