Svi se pitaju šta se dešava sa Bidenom, pričao vic o sladoledu nakon masakra u srednjoj školi

biden
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Tokom press konferencije u Bijeloj kući nakon tragedije u Nashvilleu, Buden je počeo svoj govor šaljivom opaskom o svojoj ljubavi prema sladoledu.

Naime, on je objasnio da posebno voli ukus čokolade i da je na skup došao samo zato što je čuo da će biti sladoleda.

Međutim, Biden je brzo promijenio temu i osvrnuo se na tragičnu pucnjavu koja se dogodila u osnovnoj školi tog dana, a u kojoj je poginulo šest osoba.

Izrazio je duboko saučešće i istakao važnost zabrane vatrenog oružja, pozivajući američki Kongres da preduzme akciju.

Nakon toga, Biden se vratio na temu sladoleda i pohvalio “Jeni’s Splendid Ice Cream”, izražavajući svoju naklonost njihovom ukusu čokolade. Priznao je da ga ljudi prepoznaju po dvije stvari, sladoledu sa komadićima čokolade i Ray-ban naočarima za sunce.

To je bilo jedino Bidenovo javno pojavljivanje zakazano za taj dan, kada se desila velika tragedija, što je navelo kritičare da kažu da je neprikladan trenutak da se obrati u veselom tonu.

Nakon Bidenovog pokušaja humora, neki kritičari mogu iskoristiti ovaj trenutak da dovedu u pitanje njegove godine i sposobnost za drugi predsjednički mandat.

Poslanik Rooney Jackson, koji je ranije bio predsjednički ljekar Donalda Trampa i Baraka Obame, kritikovao je Bijelu kuću što nije otkrila da li je Biden imao i kognitivni pregled pored svog godišnjeg fizičkog.

Klix