Svi se pitaju šta se krije iza zastrašujućeg kruga u travi: U njemu niče samo jedna stvar (FOTO)

Svi se pitaju šta se krije iza zastrašujućeg kruga u travi: U njemu niče samo jedna stvar (FOTO)

U selu Zdravčići kod Požege, domaćica Ljiljana Kostić doživjela je iznenađenje kada je primijetila neobičan krug u travi na livadi u svom dvorištu. Ovaj fenomen se pojavio samo jednom i dalje je prisutan, ne prestajući da izaziva čuđenje.

Ljiljana je prvo pomislila da je riječ o tragovima vještačkog đubriva, ali nakon pažljivijeg posmatranja, shvatila je da to nije slučaj. Na mjestu gdje se krug nalazi, trava je znatno jača i vidljiva čak i nakon košenja. Još neobičnije je to što samo u tom krugu konstantno rastu gljive, dodatno uvećavajući misteriju ovog fenomena.

Foto RINA

Iako uzrok nastanka ovog neobičnog kruga još uvijek nije poznat, Ljiljana sumnja da je povezan sa nedavnom olujom koja je pogodila njihovo područje. Sjeća se kako je munja osvijetlila dvorište tokom oluje, a krug se pojavio neposredno nakon toga. Ova neobjašnjiva veza između munje i formiranja kruga dodatno intrigira mještane.

– Spremala se kiša i jako je grmjelo u daljini, ja sam u jednom trenutku ugledala kako je samo ona jedna “svjetlica” od munje zasijala u mom dvorištu. Kada sam se prisjećala, shvatila sam da se krug neposrednoposlije toga pojavio – objasnila je Ljiljana za RINU.

Foto RINA

Interesantno je da ovo nije jedinstvena pojava u ovom kraju. U susjednom Kosjeriću, na livadama sela Suvo Vrelo, primijećeni su slični neobični prstenovi poznati kao “majdanski krugovi”.

Mještani ovog kraja tvrde da su ovi krugovi prisutni već duže vrijeme, ali ni oni ne mogu da objasne njihovo porijeklo. Prema riječimamještana, ovi neobični krugovi se pojavljuju u proljeće, a okolna i zelena trava dodatno ističe njihov oblik. Postoji uvjerenje da su ovi krugovi povezani sa nekim vrstama energetskih polja, ali detalji ove pojave i dalje ostaju misterija.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS