873x400 2021 02 17T231000 730


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u četvrtak od 09:30 igra polufinale u Melburnu protiv Aslana Karaceva, koji je najveće iznenađenje ovogodišnjeg Australian Opena.

Đoković je prije nekoliko dana imao dosta problema s povredom mišića, ali se izborio s tim i nastavio pobjeđivati. Bio je pod stalnim tretmanima, a posebno su svi iščekivali u kakvom će stanju biti protiv Miloša Raonića, a sada pažnju javnosti okupira nešto što je tada nosio Đoković.

Tokom meča s Raonićem u jednom trenutku Novak je skinuo majicu i moglo se vidjeti da ima tamni medaljon, sa dragim kamenom. Taj medaljon nije imao i na kasnijem meču protiv Aleksandera Zvereva (Alexander), što se jasno vidjelo kada je skinuo majicu da se presvuče.

I na meču sa Raonićem medaljon se mogao vidjeti samo kratko, dok je presvlačio majicu, a ubrzo je Novak stavio peškir preko tijela.

Nije poznato sa sigurnošću koji je dragi kamen nosio Novak i koja je simbolika tog medaljona, ali na osnovu slike se pretpostavlja da da je u pitanju “larkvit”, dragi kamen za koji se vjeruje da ima moćna svojstva.

Larkvit je crni “labradorit” za koji se vjeruje da je odličan za zaštitu i uzemljenje. Navodno pročišćava suptilna tijela i jača povezanost s energijama zemlje, pomaže onima koji ga nose da se povežu s duhovima prirode. Ovaj kamen stimulira vizije i poboljšava psihičke sposobnosti, tako se bar tvrdi.