Portal 072info

SVI U ARENU: Košarkaši Čelika sutra protiv Širokog

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Košarkaši Čelika u okviru 8. kola Prvenstva BiH – Liga 12, u subotu, 06. decembra 2014. godine, sa početkom u 20,00 sati u Areni Zenica igraju utakmicu protiv ekipe HKK «Široki» iz Širokog Brijega. Tim povodom danas je u prostorijama OKK «Čelik» organizovana press konferencija na kojoj su o predstojećoj utakmici, kao i aktuelnostima u klubu govorili v.d. direktora Armin Mujkić, trener Ahmed Muminović, kapiten Ivan Opačak i prvotimac Armin Avdibegović.

«Upravni odbor OKK Čelik dao je punu podršku našem mladom treneru Muminoviću da u nardne tri utakmice prvog dijela sezone i utakmici protiv Leotara iz dugog dijela sezone vodi ekipu. Stav klupskog rukovodstva je da se za drugi dio sezone angažuje provjereno trenersko ime koje predvoditi ekipu do konačnog cilja, a on je opstanak u Ligi 12», na press konferenciji izjavio je vršitelj dužnosti direktor OKK Čelik, Armin Mujkić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ahmed Muminović koji je nakon dvoipogodišnjeg rada sa dosadašnjim trenerom Nedžadom Hodžićem, dobio priliku prvi put samostalno voditi tim, zahvalio se upravi na ukazanom povjerenju, te obećao da će dati sve od sebe da ekipa pod njegovim vodstvom postigne dobre rezultate.

«U goste nam dolazi kvalitetna ekipa koja je u boljoj situaciji od nas ali vjerujem u ovaj tim, vjerujem da može odigrati mnogo bolje nego što je to bile u dosadašnjem dijelu sezone, a posebno u posljednje dvije utakmice. Obavio sam razgovore sa igračima, tu su Opačak i Avdibegović koji će siguran sam pomoći da iz ovog tima izvučemo maksimum», rekao je Muminović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čelikov kapiten Ivan Opačak u Širokom Brijegu je proveo dio svoje bogate igračke karijere i priznao je da sa posebnim emocijma dočekuje sutrašnji meč.

«Mnogo sam se radovao ovoj utakmici, naravno, volio bih da je u nas situacija malo bolja, da utakmicu dočekujemo u pobjedničkom raspoloženju ali uvjeren sam da će gledatelji vidjeti dobru košarku i jedan borben Čelik», izjavio je Opačak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za još jednog bivšeg reprezentativca BiH u našim redovima, Armina Avdibegovića također nema dileme, da će on i saigrači «ostaviti srce na terenu».

«Sigurno da nam nije lako nakon dva neočekivana i rezultatski teška poaza ali pokazat ćemo karakter, ovo je prilika da odigramo kako znamo, da pokažemo da nismo zaboravili igrati košarku i da ovaj im Čelika vrijedi više», optimista je Avdibegović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Upravni odbor OKK Čelik dao je saglanost stručnom štabu za angažman dva igračka pojačanja, a nakon što transferi budu realizovani, o tome ćemo pravovremeno obavijstiti naše navijače i sportsku javnost u Zenici i BiH.

Ovom prilikom pozivamo sve navijače OKK Čelik i ljubitelje košarke da dođu u subotu od 20 sati u Arenu Zenica. Kupovinom ulaznica od 2 KM i navijanjem pomozite voljeni klub!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME