SVIJET: Haški tribunal obilježava 20. godina postojanja!

SVIJET: Haški tribunal obilježava 20. godina postojanja!

HASKITRIBUNAL

Svečanosti će prisustvovati holandski kralj Vilem-Aleksander i visoki zvaničnici Tribunala. Govoriće predsjednik suda Teodor Meron, glavni tužilac Serž Bramerc i sekretar Džon Hoking.

U Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u ponedjeljak, 27. maja, biće obilježena 20. godišnjica od osnivanja ovog suda Rezolucijom 827 Savjeta bezbjednosti UN od 25. maja 1993.
Svečanosti će prisustvovati holandski kralj Vilem-Aleksander i visoki zvaničnici Tribunala. Govoriće predsjednik suda Teodor Meron, glavni tužilac Serž Bramerc i sekretar Džon Hoking, rekla je Tanjugu portparolka Tribunala Magdalena Spalinjska.

Dijelu svečanosti u glavnom foajeu Tribunala prisustovaće i visoki zvaničnici UN i holandskih vlasti, navela je Spalinjska.

U drugom dijelu svečanosti, u Atrijumu Gradske kuće u Hagu, biće otvorena izložba o istoriji Tribunala i njegovim najvećim dostignućima, za dvije decenije postojanja.

– Biće prisutni predstavnici međunarodnih institucija, drugih međunarodnih sudova sa sjedištem u Hagu, kao i diplomatski kor, diplomate i ambasadori, uključujući diplomate iz zemalja bivše Jugoslavije, kao i predstavnici dijaspore zemalja bivše Jugoslavije u Holandiji – kazala je Spalinjska.

Izvor: Tanjug

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE