Portal 072info

“Svingeri” igrali pred zeničkom publikom: Veliko interesovanje za drugo izdanje ljetnih večeri

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Već sada prošlogodišnji mali projekt Studio Teatra ove godine je došao na velika vrata u Zenicu s predstavama iz zemalja regije. Cilj organizatora je bio da i tokom ljeta građani Zenice, ali i svi drugi posjetioci iz bh. gradova, večernje sate ispune kulturom, kvalitetnim sadržajem kojeg su za njih priredili.

Ljetne večeri Studio Teatra večeras su otvorene predstavom Svingeri reditelja i scenariste Milorada Milinkovića. Više od 400 gledalaca, što je premašilo i očekivanja organizatora jer se tražila stolica više, uživalo je u priči bračnog para u srednjim tridesetim godinama koji imaju određene probleme u braku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svingeraj već na početku priče izgleda kao odlična opcija, a nakon oglasa u novinama javlja im se drugi bračni par koji dolazi na njihovu adresu. Međutim, u ovoj predstavi nije bilo svingeraja. Motivi učesnika predstave doveli sudo toga da se radnja predstave bazira na ljudskim tajnama, manama, težnjama, neostvarenim snovima i nadama.

Predstava govori i o vremenu kada se raspadaju porodice, sebičluku, željom za karijerom i svime što je u životu manje bitno osim ličnih mana koje završavaju po strani.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U sklopu sedmodnevnog programa koji će biti održan i narednih večeri u Zenici u dvorištu zeničkog “Preporoda” svim posjetiocima bit će ponuđene dječje, ali i predstave za stariju publiku kao što su “Duet za jednoga”, “Državni lopov”, “Derviš i smrt” i “Emigranti”.

Detaljan raspored je dostupan na Facebook stranici Studio Teatra, kao i informacije o kupovini ulaznica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME