SVJEDOCI PREKJUČERAŠNJE TRAGEDIJE TVRDE: Nesretna 40-godišnja žena se bacila pod voz

Podijelite vijest

pruga-nesrecaVoz koji je saobraćao na relaciji Sarajevo – Zenica prekjučer ujutro usmrtio je četrdesetogodišnju ženu iz Sarajeva. Nesreća se dogodila u sarajevskom naselju Buća Potok u ulici Safeta Zajke.

Policija je o kobnoj nesreći obaviještena oko 08 sati i 10 minuta, a nakon toga su na mjesto nesreće upućene ekipe Hitne pomoći i MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon što su stigli na mjesto nesreće doktori su samo mogli konstatovati smrt.

Uviđaju kojeg su obavili pripadnici MUP-a KS su prisustvovali i vještaci saobraćajne i mašinske struke kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se desila ova nesreća. Iz MUP-a KS su potvrdili da će biti urađena obdukcija tijela nastradale, ali da ne žele da govore u javnosti o identitetu nastradale osobe.

– Dana 21.04.2014. godine u 08:10 sati, obaviještena je III PU da je na željezničkoj pruzi, ulica Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do povrijeđivanja NN osobe od strane voza koji je saobraćao iz pravca Sarajeva u pravcu Rajlovca. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, konstatovana je smrt ženske osobe. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o S.B., rođena 1974. godine u Sarjevu, gdje je i nastanjena. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavli policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP ‘Pokop’ prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršen vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Prema nezvaničnim informacijama, S.B. je počinila saomoubistvo, što se moglo čuti na mjestu nesreće. Iz MUP-a KS ovu informaciju nisu potvrdili, ali nisu ni demantovali. Željeznice FBiH su izrazile žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Ipak, ovo nije prvi slučaj da se ljudi kreću prugom u trenutku dok je voz bio na njoj. Željeznice FBiH tvrde da ovakav pristup ugrožava ljudske živote, te još jednom upozoravaju da je hodanje prugom i prelazak na nedozvoljenim mjestima strogo zabranjen.

Informacije radi, tokom protekle godine na prugama Željeznica FBiH poginulo je čak osam osoba, a dvije osobe su teže povrijeđene. Većina nesreća je nastala tokom nepažnje prilikom prelaska pruge na nedozvoljenim mjestima, ali i usljed strujnog udara prilikom pokušaja krađe željezničke imovine.

source.ba