Svjedok krvave svadbe u Banjoj Luci: Čuo sam da govore “Ajmo braćo klati”

Vojnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Siniša Blagojević, koji je kao gost na svadbi u Motikama kod Banje Luke u julu 2021. uboden nožem u oko, danas je u banjalučkoj sudnici iznio potresne detalje o okolnostima ovog događaja.

U Okružnom sudu Banja Luka danas je počelo suđenje trojici Banjalučana, a optužnica Aleksandra Miletića (28) tereti za pokušaj ubistva, a njegovog brata Anđela Miletića (25) te Strahinju Arambašića (28) za nanošenje teških povreda Blagojeviću, jer su ga nakon ranjavanja tukli i nanijeli mu povrede glave s nagnječenjem mozga.

Blagojević je danas ispričao da mu je Aleksandar Miletić prvo prijetio i “prelazeći prstom preko vrata pokazivao da će ga zaklati”, a potom došao do njegovog stola i nož zabio direktno u oko!

– Bez ikakvog razloga Aleksandar je počeo da mi prijeti i viče: “Šta gledaš, kao da nikada nisi vidio curu”. Stari svat mu je prišao da ga smiri, a ovaj ga je uhvatio za vrat i odvalio mu šamarčinu. Prstom preko vrata mi je prijetio klanjem , a čuo sam i kako govori da će me zaklati – kazao je Blagojević, te dodao kako je čuo Anđela Miletića da govori: “Ajmo, braćo, klati”.

Dodao je da se Miletiću i društvu nije obraćao, te da nije ništa dobacivao ni njima, ni djevojci. Posvjedočio je i da je u UKC-u RS-a ležao 18 dana, a da je potom prebačen u Beograd na dalje liječenje. Tvrdi da mu se niko od optuženih nikada nije obraćao, kako bi se izvinio i slično.

Copy

Blagojević je danas zatražio da se optuženi što strožije kazne.

Prethodni članakZDK: Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje sredstava za poticanje poljoprivredne proizvodnje za 2022. godinu
Sljedeći članakČović: Bilo bi katastrofalno da Šmit nametne bilo kakve odluke kad je u pitanju budžet BiH