Svjedok nesreće na M-17, u kojoj je preminuo dječak: Odvukao sam ga u ambulantu, imao je povredu glave i otvorene prelome

Podijelite vijest

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć u 18.15 sati dogodilau mjestu Lendava kod Jablanice smrtno je stradao 11-godišnji dječak iz Konjica, dok su četiri osobe zadobile povrede. 

Svjedok (ime poznato redakciji) tog stravičnog događaja je ispričao šta se desilo jučer.

– Čovjek je vozio iz pravca Jablanice prema Konjicu. Na izlazu iz Jablanice, prije tunela Lendava, u lijevom zavoju je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta prema provaliji, ali na sreću nije se otkotrljao do dna provalije. Sa ostalim ljudima smo počeli sa izvlačenjem. Najviše nastradalog smo prvog iznijeli i još jednog dječaka. Njih sam odvukao do ambulante u Jablanici. Drugo vozilo je dovuklo sestru, dječaka i majku. Kasnije je došao i otac u ambulantu – kazao je svjedok nesreće.

ČITAJ JOŠ:  SLUČAJ U BIH: Posvađao se s komšijom pa ispalio nekoliko hitaca u njega

Kako pojašnjava, djevojčica je imala povredu glave, al nije bila životno ugrožena. 

– Drugi dječak je bio sasvim u dobrom stanju i sjedio je naprijed u mom vozilu, bio je pod šokom. Roditelji također nisu imali veće povrede, a preminuli mladić je imao više otvorenih preloma i povredu glave te nije bio u svjesnom stanju, a nažalost kasnije je i preminuo – pojasnio je svjedok ove nesreće.

Avaz


Podijelite vijest