SVJEDOK POGIBIJE MISICE OTKRIVA: Prešla u drugu traku i sudarila se sa kamionom

Očevici saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala mlada žena ispričali su da je ona na ravnom putu iznenada izgubila kontrolu.

Prvi rezultati istrage stravične saobraćajne nesreće, u kojoj je u petak na putu Prhovo-Šimanovci u Srbiji poginula misica Mirjana Stojanović (34), pokazali su da je ona svojim automobilom Golf prešla u suprotnu kolovoznu traku, kojom se kretao kamion, te se direktno zakucala u njega i odletjela u kanal pored puta.

Od siline udarca, Mirjanin Golf ostao je potpuno smrskan, a vatrogasci su morali da sjeku vozilo kako bi izvukli njeno tijelo. Očevidac nesreće bila je i Tamara Popović, koja je bila za volanom kamiona koji se u trenutku nesreće kretao iza Golfa.

  • Djevojka je prešla iz čista mira u drugi smjer i kamion ju je pokupio, jer nije mogao da stane niti da se skloni u stranu nikako – rekla je Tamara.

Nema krivina

Još uvijek nije poznato zbog čega je misica, koja je bila sama u automobilu, prešla u suprotnu traku.

Copy
  • U tom dijelu je put prav, nema nikakvih krivina i zato je potpuna misterija kako je prešla u drugu stranu i sudarila se s kamionom. Prilikom udarca njoj se otvorio i airbag. Prizor je bio jeziv. Krvi je bilo svuda po automobilu, a najviše po zračnom jastuku. Golf je od siline udarca bio smrskan i neprepoznatljiv. Kako bi se došlo do nesretne žene, morao je da se sječe auto. Izvučena je i nije davala znake života – kaže jedan od očevidaca i dodaje da u životu nije vidio toliko slupan automobil.

Hayat

Prethodni članakTUGA: Matija na motoru obišao cijelu Evropu, stradao dva kilometra od kuće  
Sljedeći članakTeška saobraćajna nesreća, povrijeđen motociklista