Portal 072info

Svjetski, a naši: Hiljade Zeničana napravilo nezaboravnu feštu uz domaće muzičke zvijezde (FOTO-VIDEO)

Petnaesta festivalska noć Zenica Summer Festa, donijela je spektakularan koncert zeničkih muzičkih zvijezda, koje su svojim pjesmama oduševile više hiljada Zeničana.

Ljubitelji muzike, dobre zabave, veselih nota, uživali su u velikom koncertu zeničkih najboljih muzičkih zvijezda rock, narodne pjesme i neprikosnovenog sevdaha.

Saša Domuz poznat po svom rock repertoaru, otvorio je večerašnji  događaj. Pravo iznenađenje uslijedilo je nakon nastupa Saše, kada je na bini sa rock i dance muzikom publici se predstavila Nusreta Kobić, daleko poznata po sevdahu.

Ipak, Zeničani i Zeničanke najviše su pjevali uz Mirzu Šuta i Nihada Fetića Hakalu. Kompletan Trg Alije Izetbegovića bio je pun posjetitelja.

„Zaista, čast i zadovoljstvo je nastupati pred svojom domaćom publikom. Uvijek je izazov ovdje pjevati i zato ću dati sve od sebe, jer ova publika to i zaslužuje. Zahvalio bih se organizatoru Zenica Summer Festa, na odličnoj organizaciji i nadam se da će nastaviti sa sličnim događajima”, rekao je za portal Zenicainfo.ba, Nihad Fetić Hakala.

Mix repertoar ponudio je publici aktuelne hitove Hakale, Mirze Šuta, Saše Domuza, uz neprikosnovene interpretacije rock muzike i sevdalinki Nusrete Kobić, te Hasibe Agić. Rima bend je bio muzička pratnja za rock, sevdah i narodnu muziku, čime su pokazali svoj talenat za različite muzičke pravce.

Bila je ovo noć za pamćenje u kojoj se za svakoga pronašlo nešto, a već sutra nas očekuje nastavak programa, kada će pred zeničku publiku, nastupiti primadonasevdaha i narodne muzike, Hanka Paldum.

Podijelite članak
  • 73
    Shares

Počitajte još

Kasumović obišao radove na gasifikaciji i izgradnji vodovodne linije u neselju Perin Han

072info

Kasumović obišao rekonstruisani Trg Radakovo

072info

Ulica Bilmišće uskoro u novom ruhu

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box