Svjetski dan bez grudnjaka: Uzmite grudi u svoje ruke!

Screenshot 2 1445

Svjetski dan bez nošenja grudnjaka još od 2011. godine obilježava se svakog 13. oktobra. Ovaj dan nosi važnu poruku, podizanje svijesti o važnosti redovnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke.

Stoga, ako već niste, slobodno barem danas odbacite ovaj odjevni predmet, pa osim što ćete se osjećati ugodnije, razmislite o svom zdravlju koje uvijek treba biti na prvom mjestu.

Inače, cijeli mjesec oktobar je u znaku borbe protiv ove opake bolesti koja potresa žene širom svijeta.

Na društvenim mrežama pod hashtagom #NoBraDay mogu se vidjeti brojne objave poznatih i manje poznatih žena koji su na taj način postale dio ove svjetske akcije.

“Vodite brigu o svojim grudima, jer vaš život ovisi od toga. Posjetite liječnika ako imate nekih nedoumica, strahova ili pitanja.” “Današnji dan je podizanje svijesti i podsticanje žena da prepoznaju prve znakove raka dojke.””Rak dojke ubija kao i svaki drugi ako se ne tretira na vrijeme.” “Uzmite grudi u svoje ruke danas i obavite pregled.” “Dan bez grudnjaka je borba protiv raka dojke”,  samo su neke od uobičajenih motivirajućih poruka koje aktivistice šire putem Instagrama, Twittera, Facebooka.

Azra.ba

Prethodni članakNe morate ga više izbjegavati: Mali trik kako da se ne nadimate od graha
Sljedeći članakRad od kuće u BiH: Radnici ne žele biti tretirani kao potrošna roba, poslodavci štite sebe