SVJETSKO PRVENSTVO: Održani sastanci sa volonterima

SVJETSKO PRVENSTVO: Održani sastanci sa volonterima

plakat-001

Danas je u prostorijama škole rukometa “Čelik Junior” prema programu lokalnog komiteta za organizaciju Svjetskog prvenstva održan prvi termin sastanaka za volontere.

“Budući da nam se bliži kampanja i promocija samog prvenstva ispred lokalnog organizacionog komiteta, a za čiju je potreban veliki broj volontera kako bi prošla uspješno, te na uspješan način počela, danas u Zenici smo napravili jedan veoma važan sastanak sa volonterima gdje smo ukratko dobili njihovu viziju cijele priče, kao i prve dojmove.” izjavio je Sanjin Aldobašić, Staff menadžer Svjetskog prvenstva.

Na samom sastanku se raspravljalo o zadacima volontera, te im se prezentovala činjenica koliko su oni bitan segment cijele organizacije. Volonterima je postavljeno mnoštvo pitanja kako na bosanskom tako i na engleskom jeziku gdje se ukratko dobila cijela slika o osobi, o njenim prijašnjim iskustvima, o znanju engleskog jezika, te o načinu na koji pristupa ovom projektu.

Menadžer Svjetskog prvenstva, Vladimir Zeljko je u samom startu rekao da su za ovo potrebni ozbiljni ljudi, koji će maksimalno da prihvate cijelu priču, kao i svoje zadatke i da treba da budu svjesni da kada “zagrizu” uže koje je vezano za cijelu organizaciju ne trebaju ga ispuštati sve do kraja ovog prvenstva. Naravno, svi volonteri su pozitivno odgovorili na njegov stav, te se složili sa tom činjenicom.

Uskoro će od strane organizacionog komiteta biti održana Press konferencija u hotelima Dubrovnik i Zenica na kojoj će biti predstavljen cijeli projekat, a nakon koje slijedi drugi sastanak svih volontera i članova komiteta gdje će se govoriti o eventualnim zadacima volontera, te putem projekcije pojašnjena zaduženja.

Asmir Mujaković, PR & Media Menadžer

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS