Portal 072info

Svjetsko prvenstvo policije u malom fudbalu: Selekcija BiH u finalu!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ekipa IPA Sarajevo, sastavljena od pripadnika Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Granične policije BiH i SIPA-e, plasirala se u finale 18. Svjetskog prvenstva policijskih agencija u malom fudbalu, koje se ove godine održava u Rumuniji.

Selekcija BiH je u četvrtak savladala Estoniju rezultatom 4:0, zatim Francusku sa 1:0, da bi sa selekcijom Specijalne policijske jedinice Rumunije odigrali 0:0, što je bilo dovoljno za plasman u finale kao prvoplasirani u grupi, gdje će odmjeriti snage sa Ukrajinom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prethodno je, podsjećanja radi, IPA Sarajevo savladala Kanadu (1:0) te ekipu Rumunije Petrosani (2:0). Finalna utakmica je na programu u subotu.

Ovo nije prvo učešće selekcije BiH na ovom takmičenju. Prije tri godine je selekcija naše zemlje na Svjetskom prvenstvu, koje je održano u Poljskoj, osvojila prvo mjesto, a zabilježili su još dva druga te jedno treće mjesto. BiH je punopravna članica Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) od 2006. godine, a 2016. godine je Svjetsko prvenstvo policijskih agencija u malom fudbalu održano upravo u našoj zemlji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Faktor.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME