SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Austrija lahko protiv Gabona. Slovenci uzeli bod Rumunima!

SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Austrija lahko protiv Gabona. Slovenci uzeli bod Rumunima!

ggDrugi dan takmičenja na najvećem rukometnom turniru za mlade u organizaciji Rukometnog saveza Mađarske i Međunarodne rukometne federacije se nastavlja.

Zaista se može reći da svaka utakmica nosi posebnu čar i ako je krenemo gledati jednostavno teško je prestati. Takvi su bili susreti kojim su nas počastile reprezentacije Austrije i Gabona, kao i Slovenije i Rumunije. 

U sportskim dvoranama se nalazi mnoštvo navijača koji ovo prvenstvo čine još boljim, te bez obzira što je riječ o mladim rukometašima, tjeraju nas na uzbuđenje. Takva situacija je najupečatljivija bila na utakmici Slovenija Rumunija. Dvorana u Budaorsu je bila krcata Slovencima koji su euforično navijali za svoje predstavnike.

Donosimo vam izvještaj sa utakmica odigranih u obje dvorane, Budaors i Erd, između selekcija Austrije i Gabona, te Slovenije i Rumunije.

 

AUSTRIJA – GABON

Ovaj susret bi se mogao izdvojiti kao jedan od interesantnijih. Razlog tome je taj što su svi prisutni željeli vidjeti kako će se Gabon snaći u duelu sa jakim Austrijancima.

gggggOva utakmica je počela u 6 sati i 30 minuta. Od samog početka Austrija je bila bolja i pokazala nam nešto više od rukometa. Pokazali su nam kako igrati i šta uraditi kada se nalaziš u najtežim situacijama. Danas smo vidjeli koliko je koncentracija bitna stvar u cijeloj priči. Austrijanci su pred kraj susreta ostali sa dva igrača manje, te su uprkos toj činjenici uspjeli da "ukradu" loptu protivniku, te zabiju gol. 

Rezultat na kraju prvog dijela je bio 19:11 za Austrijance.

Ista igra je nastavljena i u drugom dijelu. Ovoga puta Austrija je dosta snažnije ušla u meč, te bukvalno demolirala odbranu Gabone i vrlo lahko dolazila do pogodaka. Ova utakmica je završena rezultatom 37:22.

SLOVENIJA – RUMUNIJA

Drugi susret u ovom periodu je bio između Slovenije i Rumunije. 

gabonU samom početku je bolja bila Rumunija koja je vro lahko stvar okrenula u svoju korist, te na taj način zbunila Slovence koji jako rano traže minutu predaha. Mnogi su bili razočarani igrom Slovenaca, jer se od njih puno očekivalo. U toku prvog dijela, a  nakon timeouta Slovenija se polahko približava Rumunima, te utakmica postaje jako zanimljiva. Ovakva situacija je bila uzrokom "ludila" na tribinama, jer su navijači Slovenije pokazali toliku radost pri izjednačenju.

Slovenija se nije na tome zaustavila, te uskoro i prestiže sada već zbunjene Rumune. Koncentracija u reprezentaciji Rumunije je pala na jako nizak nivo, a što su Slovenci na jako dobar način iskoristili, te stvari okrenuli u svoju korist. 

Rezultat na kraju prvog dijela je glasio 14:12.

Drugi dio susreta je bio još više interesantan. Nakon početnih par minuta Rumunija uspjeva da stigne Slovence, te izjednači rezultat. Takva igra se nastavila do samog kraja, te do posljednjeg zvuka sirene nismo imali predstavu ko bi mogao pobjediti, jer su se ekipe smjenjivale u vodstvu.

Konačno, rezultat na kraju susreta je glasio 27:27. Opet smo imali neriješen rezultat, a ta činjenica govori o tome koliko je jaka utakmica iza nas. Nakon 60 minuta čiste borbe za bodove isti su podijeljeni.

Posljednja utakmica za danas bit će odigrana u 20:45h u dvorani u Budaorsu i to između reprezentacija Katra i Koreje.

Utakmicu možete pratiti uživo na ovom linku:

BUDAORS –> http://skipperstudio.com/budaors/

photo: handballhugary2013.com

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS