SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Egipat lahko protiv Japana. Austrijanci poraženi od strane Norveške!

aaUtakmicama u Budaorsu i Erdu otpočeo je treći dan takmičenja na Svjetskom rukometnom prvenstvu za mlade do 19 godina koje se ove godine održava u Mađarskoj.

Utakmice koje su se odigrale u četiri sata donijele su mnoštvo napetosti, te euforije svim gledateljima. Uglavnom je rezultat tokom punih 60 minuta igre varirao, a ekipe se ubrzano smjenjivale u vodstvu. Bilo je teško, pa hajmo reći, ne moguće, pretpostaviti koja ekipa će odnijeti pobjedu. 

U 16 sati u gradovima Erd i Budaors sastale su se nacionalne selekcije Austrije i Norveške, te Japana i Egipta.

Donosimo vam izvještaj sa odigranih utakmica.

JAPAN – EGIPAT

U četiri sata poslijepodne, Japan je započeo utakmicu protiv dosta snažnog Egipta.

aaaEgipčani su uspješno započeli susret, te napravili veliku gol razliku. Oni su protiv Japanaca igrali vrlo rasterečeno i sporo, jer su na samom početku uvidjeli da je Japan dosta slab. No, čini se da su u procijeni napravili veliku grešku. Kada su već pomislili da je utakmica završena i da je pobjeda sigurno njihova, Japanci su bivali sve bolji i bolji.

Nakon samo par minuta Japan je izjednačio, a što je trebalo biti alarm Egipčanima. Trebali su da promijene način igre sa početka meča. Pet minuta prije kraja susreta rezultat je bio neriješen. Dug vremenski period se igralo bez golova na obje strane. Konačno, minut prije kraja Egipat je zabio za vodstvo, ali su Japanci dali sve od sebe da izjednače ovaj rezultat, te sa mrtve tačke krenu u drugi dio susreta. Rezultat nakon prvih 30 minuta je glasio 16:16.

Na početku drugog dijela Japan je bio bolji. Međutim, kako je vrijeme prolazilo oni su bili sve umorniji, a koncentracija im je pala na jako nizak nivo što su spremni Egipčani iskoristili, te stvari okrenuli u svoju korist što ih je dovelo do pobjede. Rezultat na kraju susreta je glasio 36;38.

NORVEŠKA – AUSTRIJA

Prvi meč, trećeg dana takmičenja na Svjetskom prvenstvu bio je između Norveške i Austrije.Utakmica je počela u 16 sati u sportskoj dvorani u Erdu.

aaaaaJučer smo imali priliku gledati jako dobre utakmice na prvenstvu u Mađarskoj. Ako gledamo statistiku, oba tima koja danas otvaraju takmičarski dan su na istom, jako visokom nivou. Na početku susreta Norveška nam je radila jao brz prijenos lopte, te bez problema zabila tri gola ostavivši Austrijance na nuli. 

Veoma brzo, Austrija je svoju igru popravila, te na taj način "navela" Norvežane na veliki broj tehničkih grešaka, jer su očigledno mislili da će ova utakmica biti lahka. Austrija je brzo izjednačila, te sve do samog kraja nismo imali predstavu ko bi mogao biti pobjednik prvog dijela susreta. Austrija je bila dosta jača u posljednjem minutu, te zabila za vodstvo od +1. Rezultat na kraju prvog dijela je glasio 14:15.

U drugom dijelu je nastavljena slična igra, stim što je Norveška u prijelomnom dijelu susreta dala svoj maksimum, te izašla ga zasluženi pobjednik. Rezultat na kraju je glasio 24:22.

U 18:15h u gradovima Erd i Budaors startat će mečevi između selekcija Srbije i Danske (Budaors), te Gabona i Mađarske (Erd).

Sve utakmice možete pratiti uživo putem linkova:

BUDAORS –> http://skipperstudio.com/budaors/

ERD –> http://skipperstudio.com/erd/

photo: handballhungary2013.com

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE