SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Katar teško, ali uspješno protiv Koreje!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

sloVečeras u 20:45h odigran je i posljednji susret u prvom kolu grupne faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu u rukometu za mlade rukometaše koje se ove godine odigrava u Mađarskoj.

Donosimo vam izvještaj sa posljednje utakmice, te najavu susreta koji slijede sutra.

U posljednjem susretu dana sastale su se reprezentacije Katara i Koreje.

 

KATAR – KOREJA

slooPosljednja utakmica dana odigrana je između selekcija Katra i Koreje. Naravno, kako se i očekivalo, Koreja je bila bolja od samog početka utakmice, te svojom prepoznatljivom igrom na rub provalije dovela Katar. U prvih par minuta stvorili su veliku razliku, a kasnije niko ne zna što je krenulo po zlu.

Katar se opasno počeo približavati, te time unose paniku među igrače Koreje koji prave nepromišljene i glupe prekršaje što ih je dodatno koštalo, a u nekoliko minuta dobili su previše isključenja. Međutim, to je ništa ako uporedimo sa onim što je Katar sve imao u početnim minutama, ali se opet na neki svoj jedinstven način pokušao izvuči iz ponora u koji ga je Koreja otjerala.

sloooBudući da je Koreja ekipa koja ima mnogo iskustva, ali i snage, oni do kraja prvog dijela nisu dopustili Katru da uzme njihovu davno stečenu prednost. Mogli smo gledati vrlo grubu igru na obje strane. Rezultat na kraju prvih 30 minuta glasio je 16:19 u korist reprezentacije Koreje.

U drugom dijelu susreta stvari su se počele mijenjati. Koreja je bila bolja u početku, ali kako je vrijeme odmicalo Katar postaje mnogo željan pobjede, te je u stanju da napravi bilo šta. Naravno, pod ovim se ne podrazumijeva ništa u negativnom smislu. Igra Katra se drastično promijenila, a što je "zaprepastilo" Koreju koja je već od prvog dijela susreta znatno potresena brzinom "oporavka" Katra. Vrlo brzo Katar preuzima vodstvo, pravi +3 gola razlike, te dovodi Koreju u nezgodnu situaciju.

Poražavajuća stvar za Koreju je ta što su tokom cijelog susreta oni vodili, a pred kraj susreta su se doveli u situaciju da moraju "trčati" za bodovima koji su im svakako odavno "iscurili" iz ruku, te otišli na stranu Katra. Rezultat na kraju susreta je glasio 33:32 za Katar.

Raspored utakmica za sutra (11. August) u oba grada domaćina:

 

Men's Youth World Championship
(All times are UTC+01 )
  Japan 0:0 Egypt   16:00
  Norway 0:0 Austria   16:00
  Serbia 0:0 Denmark   18:15
  Venezuela 0:0 Germany   18:15
  Chile 0:0 Belarus   20:30
  Gabon 0:0 Hungary   20:30

Sve utakmice možete pratiti uživo putem linkova:

BUDAORS –> http://skipperstudio.com/budaors/

ERD –> http://skipperstudio.com/erd/

photo: handballhungary2013.com