SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Poraz Srbije u prvom krugu. Argentina bolja od Angole!

SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Poraz Srbije u prvom krugu. Argentina bolja od Angole!

hahahahaDanas je u 9 sati i 30 minuta startao drugi dan najvećeg takmičenja za mlade rukometaše, Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj.

Dan je počeo više nego odlično, a utakmice koje su išle i koje trenutno očekujemo su sve uzbudljivije. Ono što smo za vas izdvojili za sada su utakmice koje su se odigrale u dva sata, a to su:

BJELORUSIJA – SRBIJA

Ova utakmica se igrala u Budaorsu, a donijela je mnogo uzbuđenja svim prisutnim u dvorani, ali i onima koji su istu gledali putem live streama. 

Srbija je od samog početka igrala vrlo grubo, ali ju je to mnogo koštalo. Srbi nisu nekažnjeno prolazili, te su na svojoj strani imali mnoštvo isključenja,a što su Bjelorusi iskoristili jako dobro, te na predah otišli sa +3 gola na svojoj strani. Očigledno je da Srbima nije bilo dovoljno 15 minuta pauze da se saberu i dogvoore kako dalje, jer se ista igra nastavlja i u drugom dijelu susreta. Međutim, pred kraj utakmice Srbi su uspjeli da stignu Bjeloruse, ali prave istu grešku sa grubim prekršajem, te ostaju bez jednog igrača. Bjelorusija je odlično iskoristila igrača više u igri, te savladala Srbiju rezultatom 26:23.

ARGENTINA – ANGOLA

hahaDrugi susret koji se igrao u dva sata je onaj u Erdu, a sastali su se Argentina i Angola. Iako smo mnogo očekivali od Argentine, Angola je pokazala veliku moč u igri, te je rezultat od početka, pa do kraja prvog dijela varirao na samo +1 razlike i to na obje strane. 

Ni drugi dio susreta nije donio bitniju razliku u rezultatu. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, tako su ekipe gubile snagu i koncentraciju što je rezultovalo mnoštvom tehničkih grešaka na obje strane. U pravom trenutku Argentina je "povukla" svu raspoloživo snagu, te savladala Angolu rezultatom 30:26.

Idući susreti se igraju u 16:15, a sastaju se Švedska i Tunis u Budaorsu, te Njemačka i Norveška u Erdu. Na našem Portalu pratite izvještaje sa prvenstva nakon svake utakmice.

Uživo pratite utakmice putem linkova:

BUDAORS –> http://skipperstudio.com/budaors/

ERD –> http://skipperstudio.com/erd/

photo: handballhungary2013.com

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica