SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO: Izvještaj odigranih utakmica drugog dana, danas pauza

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Svjetskorukometnoprvenstvo.6

ŠPANIJA – CHILE

Španija, favorit na prvenstvu je demolirala odbranu Chilea, te se ponosno približila Švedjanima na ljestvici. Od samog početka se znalo da će ishod koji imamo na početku susreta biti konačan, te da Čile jednostavno ne može ni uz pomoć “trikova” doći do nekog zapaženog rezultata na takmičenju. Rezultat na kraju prvog dijela je glasio 13:21, a na kraju 21:38.

Gledaoca: oko 900
Rezultat na prvom dijelu: 13:21
Rezultat na kraju susreta:21:38

ŠVEDSKA – EGIPAT

Od početka se vidjelo da to nije ista ekipa Švedske. Vjerovatno je da su jutarnji treninzi donijeli mnoštvo promjena u ekipama. Švedska od samog početka pravi veliku gol razliku koju Egipčani i uz svu podršku, nisu uspjeli stići. Rezultat na kraju poluvremena 8:16.

Ista situacija je i u drugom dijelu. Šveđani prave nedostižnu gol razliku, te pobjedom završavaju ovaj susret. U samom početku su osigurali pobjedu i Egipat doveli u bezizlaznu situaciju. Rezultat na kraju 21:34

Svakako se više ljudi očekuje na susretima koji slijede.

Gledaoca: oko 1700
Rezultat na poluvremenu: 8:16
Rezultat na kraju utakmice: 21:34

KUWAIT – BRAZIL

Sinoć je u Areni Zenica odigran jedan od najzanimljivijih susreta na prvenstvu.

Meč je startao u 21 sat, a pred oko 200 gledalaca Kuwait i Brazil su se ravnopravno borili za bodove. Niti jedna od ekipa nije napravila zapaženu gol razliku, najviše je to bilo +3 i to na samom početku kada je Brazil poveo sa 3:0 i Kuwait natjerao na minut predaha. Od timeout-a Kuvajčani se “bude” i ubrzano sustižu Brazil i kvare im planove i ideju o lahkoj pobjedi. Rezultat na poluvremenu biva 10:13 za Brazil.

Drugi dio susreta je bio dosta zanimljiv. Bilo je mnogo isključenja, mnogo prekida, ali i lijepih golova s obje strane. Sreća nije poslužila Kuvajčane, a ni vrijeme nije bilo na njihovoj strani. Meč završava konačnim rezultatom 23:25

Gledaoca: oko 200
Rezultat na poluvremenu: 10:13
Rezultat na kraju utakmice: 23:25

[nggallery id=3]