SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO: Izvještaj odigranih utakmica prvog dana (FOTO)

Svjetskorukometnoprvenstvo1
Foto: Adis Alic/072info

ŠPANIJA – EGIPAT

U 16.00 sati započela je utakmica između favorita Španije i Egipta za kojeg pouzdano znamo da je jedna od najnezgodnijih ekipa na prvenstvu. Egipćani su počeli sa dosta jakom odbranom, a što je uznemirilo Španjolsku klupu, te su zatražili timeout. Rezultat do kraja prvog dijela susreta varira i ekipe se smjenjuju u vodstvu.  Osam minuta pred kraj prvog dijela Egipat je pojačao igru u napadu i odbrani, te rezultat okreću u korist svoje ekipe.

Španija je  u drugom dijelu izjednačila rezultat, te stvar okrenula u svoju korist. Nakon odlične odbrane Egipta koja se prebacila na liniju od 9m, Španci gube kontrolu nad loptom i prave prevelik broj tehničkih grešaka. Krajnji rezultat glasio je 28:28.

Gledaoci: 2500
Rezultat poluvrijeme: 13:16
Kraj utakmice: 28:28

ŠVEDSKA – KUWAIT

Švedska iako smatrana favoritom loše otvara meč. Kuwait je pokazao veću fizičku i psihičku spremnost što prenosi na teren i vlada kompletnom situacijom. Utakmica je više nego napeta naročito za klupu Švedske koju već u prvim minutama hvata panika, te traže minut predaha. Nakon timeouta stanje se drastično mijenja. To nije bila ekipa Švedske sa početka susreta. U drugom dijelu igra Švedske se još više poboljšala nakon asistencija glavnog trenera. Otkrili su sve mane Kuwaita, te na kraju slavili sa ubjedljivih 10 golova razlike (30:20).

Gledaoca: 1500
Rezultat 1/2- 11:13
Rezultat na kraju: 30:20

BRAZIL – ČILE

Utakmica je od početka bila jako napeta. Već u prvim sekundama golmani obje nacionalne selekcije zabilježili su mnoštvo asistencija, a ekipe mnoštvo tehničkih grešaka. Golovi su uglavnom bili postizani sa linije sedam metara. Nastavak susreta protiče u znaku Čileanaca koji se na sve načine trude demantovati tvrdnje da su ovdje došli samo turistički. 

U dvadesetoj minuti rezultat je izjednačen, ali i dalje se igra jako dobar rukomet, te i jedna i druga ekipa imaju podjednake šanse. Atmosfera u publici je paklena, ali nema određenog favorita u ovoj utakmici. Na kraju poluvremena rezultat je bio 10:10.

Jako napeta završnica meča koja je pobudila emocije kod obe ekipe, pa je došlo i do pretjeranih reakcije oba tima. Rezultat na kraju susreta je glasio 25:21 za Brazil.

Broj gledaoca: oko 400
Rezultat na poluvremenu: 10:10
Rezultat na kraju susreta: 25:21

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE