SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO: Izvještaj odigranih utakmica

SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO: Izvještaj odigranih utakmica

Svjetskorukometnoprvenstvo1

HOLANDIJA – SRBIJA

Srbija je veoma dobro započela meč, pružila dobar otpor, ali se cini kako to nije bilo dovoljno da zaustave jake Holanđane koji su iz minuta u minut svoju prednost povecavali. Srbija se uz veliki napor trudila postici dobar rezultat, ali joj nije pošlo za rukom. Holanđani su imali ogramnu podršku sa tribina dvorane Skenderija, te su uz pomoc vatrenih navijaca ostvarili jos jednu pobjedu na prvenstvu, ali i ostvarili plasman u četvrtinu finala. Rezultat na kraju susreta je glasio 26:25

DANSKA – ŠVICARSKA

Treca utakmica osmine finala u Skenderiji donijela je mnoštvo uzbuđenja svim posjetiteljima. Realno, favorit u ovoj utakmici bila je Danska, ali uz ogromnu podršku sa tribina Švicarci uspijevaju da vodstvo ostvareno na početku utakmice zadrže do kraja. Ovo je još jedna utakmica koja je svojim rezultatom iznenadila mnoštvo, jer kako do sada stvari stoje, favoriti ispadaju.

Rezultat na kraju susreta je glasio 26-29 za Švicarsku koja je uz nestrpljenje iščekivala kraj. Ispunjeni emocijama, Švicarci su zajedno sa svojim navijačima proslavili pobjedu i prolazak u četvrtinu finala.

HRVATSKA – TUNIS

Danas je u dvorani Skenderija, u Sarajevu, odigran i drugi susret osmine finala u kom su se sastale nacionalne selekcije Hrvatske i Tunisa. Od same početka utakmice Hrvatska je nametnula svoj tempo igre i uz veliku gol razliku koju su održali do kraja prolaze u iduci krug takmičenja. Atmosfera na utakmici je bila više nego odlicna i propracena s velikim interesom.

Rezultat na kraju utakmice je glasio 17:29 za reprezentaciju Hrvatske.

NJEMAČKA – FRANCUSKA

Prva utakmica osmine finala u dvorani Skenderija odigrana je između velikih favorita, Njemačke i Francuske.

Utakmica je kroz čitavih 60 minuta bila neizvjesna, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Susret je zabilježila i gruba igra, što naravno jeste karakteristično za rukomet, ali je i natjerala sudije da prag tolerancije podignu na visok nivo. Francuska je na poluvremenu imala jedan gol prednosti, a što je održala i do kraja susreta. Rezultat na kraju susreta glasio je 20:21 u korist Francuske koja je izborila nastavak takmičenja za Svjetskog prvaka u rukometu.

KOREA – KUWAIT

Križanje grupe C i D neočekivano nam je donijelo izvanredne susrete u President’s cupu. Bez obzira na poznavanje kvaliteta obje ekipe danas je dokazano da sve do posljednjeg zvuka sirene rezultat nece biti “jasan”.

Druga utakmica u President’s cupu bila je odigrana između reprezentacije Koree i Kuwaita. Mnogi su od samog početka vecu pažnju pridavali Kuwaitu smatrajuci da su oni ti koji mogu i trebaju biti bolje plasirani. Međutim, Korea od samog pocetka brzo i neuhvatljivo bježi Kuvajčanima, te uskoro bilježi +10 golova na svojoj strani. Ono što je bilo za nepovjerovati jeste da su Kuvajčani u drugom dijelu susreta uspjeli izjednačiti rezultat i za dva gola pobjeci Korei. Ali svakako je istina da pobjeđuje bolji, a to je od početka bila Korea. Važno je naglasiti da je ova pobjeda zaslužena, ali jedva “zgrabljena”. Rezultat na kraju susreta je glasio 28:26 u korist Koree.

KATAR – RUSIJA

Čast otvaranja President’s cupa danas u Skenderiji imale su nacionalna selekcija Katra i Rusije.

U početku susreta nije bilo toliko napetosti. Rusija je u samom pocetku stvorila veliku gol razliku tako da je vecina prisutnih pomislila da je utakmica završena i Katar “potopljen”. Ali kako smo se i u dosadašnjem dijelu prvenstva uvjerili nikada nismo načisto do sirene za kraj utakmice. Reprezentacija Katra ne samo da je uspjela da izjednači rezultat, nego ga je okrenula u jednom trenutku i u svoju korist. Takva situacija se odrzala dosta dugo, te su se ekipe povremeno smjenjivale u vodstvu, te nas na taj način, u prvoj utakmici President’s cupa, počastili dobrim rukometom.

Rusija je 10 sekundi prije kraja utakmice uspjela doci do lopte, te rezultat od +1 u svoju korist zadrzati do kraja. Na kraju susreta rezultat je glasio 28:27.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE