SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO:Izvještaj trećeg dana takmičenja

SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO:Izvještaj trećeg dana takmičenja
Rukomet
Foto: Adis Alić

ŠPANIJA – KUVAJT

Trećci dan takmičenja u Zenici je počeo na najbolji mogući način. Preko 800 Zeničana je moglo uživati u odličnom meču koji je euforiju doveo do njenog vrhnunca, a čemu je uzrok jako brza igra na obje strane. Istina da je Španija, koja je favorit takmičenja od samog početka bila daleko bolja, ali Zeničanima gušt u gledanju dobrog rukometa nije mogla pokvariti niti visoka gol razlika koji su Španjolci napravili. Kuvajt se sve do posljednjeg zvuka sirene nije predavao, a što nam dovoljno govorilo o tome kako mnogo gaje osjećaj pobjednika duboko u sebi što je neuništivo bez obzira na rezultat.

Gledaoca oko 800
Rezultat na poluvremenu 17:11
Rezultat na kraju 36:27

ŠVEDSKA – BRAZIL

Iako su Šveđani od samog početka prvenstva na neki način postavljeni kao prvaci u prvom dijelu susreta su razočarali sve prisutne jako slabom igrom. Gledaoci su kroz prethodne dane mogli vidjeti koliko slabo su igrali Brazilci, te ovakva igra Švedske nikako nije za pohvaliti. U svakom slučaju sinoć se pred više od 1000 ljudi u Zenici odvija prava rukometna agonija-Ko će pobijediti, ko je novi favorit među Zeničanima, ko će ići u Sarajevo na završnicu najvećeg takmičenja u svijetu?

U prvom dijelu susreta Švedska je vodila i do +5. Međutim, očigledno je da upute trenera Brazilaca svaki put urode plodom, te stvari kreću onako kako to oni zamisle. Serija od 5:0 je bila nevjerovatna- Brazil se tako brzo priključio, a na kraju i prestigao Švedsku u borbi za pobjedu, te na predah odlaze sa rezultatom 14:15 u svoju korist.

Pred kraj utakmice napetost raste s obje strane, a ekipe se smjenjuju u vodstvu. Švedska je uspjela da loptu zadrži do kraja u svom posjedu, te utakamicu završavaju sa minimalnom, ali zasluženom pobjedom.

Rezultat na kraju susret glasio je 29:28.
Gledaoca oko 1000
Rezultat na poluvremenu 14:15
Rezultat na kraju utakmice 29:28

EGIPAT – ČILE

Utakmica je započela i više nego zanimljivo. Iako smo svi bili skeptični po pitanju da Čile može bilo šta uraditi na ovome prvenstvu, prevarili smo se. Čile jeste mlada ekipa kojoj nedostaje kondicije, a da su ovladali svom rukometnom tehnikom je nedvojbeno što smo imali priliku vidjeti u prvom dijelu susreta kada su i vodili +3.

Znamo također da je Egipat dosta jak, te da Čile bez obzira na sve neće doci do pobjede. Rezultat u prvom dijelu susreta je glasio 14:8, a na kraju susreta 29:15

Gledaoca oko 100
Rezultat na poluvremenu 14:8
Rezultat na kraju utakmice 29:15

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE