Portal 072info

Svoj pametni telefon obavezno zaključavajte!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iznenađujuće velik broja vlasnika pametnih telefona ne zaključava ih, odnosno nisu namjestili šifru za pristup funkcijama telefona nakon određenog razdoblja neaktivnosti, pokazalo je istraživanje ‘Are You Ready to Lock?’. Ne čini to više od četvrtine ispitanih u istraživanju koje je provelo kalifornijsko sveučilište Berkeley u suradnji s Googleom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kao najčešći razlog za nezaključavanje ispitanici su naveli da im se ne da gubiti vrijeme na utipkavanje šifre svaki put kad žele koristiti pametni telefon, a istraživanje je pokazalo da je to nije malo vremena – zaključavanje i ponovno otključavanje telefona oduzima čak sat vremena mjesečno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kao drugi razlog navedena je bojazan da pošteni nalaznik telefona neće moći doći do kontakata koji bi mu pomogli da pronađe vlasnika telefona.

Međutim, bez obzira na to, upozoravaju, svejedno biste trebali zaključavati pametni telefon jer na njemu korisnici uglavnom ostaju prijavljeni na e-mail, društvene mreže i brojne aplikacije koje koriste. Zamislite da izgubite telefon, a netko pritiskom na jednu tipku ima pristup vašem e-mailu ili Facebooku! A uz pomoć e-maila moguće je resetirati lozinke na mnogim servisima koje koristite i prije nego što shvatite što se dogodilo, nepošteni nalaznik ili lopov može vam nanijeti ogromnu štetu.

Čak i ako nemate pametni telefon, zaštitite pristup SIM kartici PIN-om barem kako biste onemogućili pristup svojim kontaktima.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME