Portal 072info

Tabor Čelika pred utakmicu sa Sarajevom: Nismo euforični i ne osjećamo strah

Ornek je kazao da u ovoj sezoni nema lake utakmice niti protivnika za kojeg se može reći da neće zadati glavobolje, ali i da je utakmica sa Sarajevom veliki derbi.

Njegovi izabranici su fokusirani na utakmicu i ne osjećaju pritisak zbog protivnika.

“Oni će uraditi sve što je potrebno. Naravno i mi imamo nekoliko važnih nedostataka. Naša dva golmana su povrijeđena, ali vjerujemo u svakog golmana kojeg imamo na raspolaganju. Također, imamo igrača iz odbrane koji ima karton, a za jednog igrača iz zadnje linije nije poznato da li će biti spreman. Uzdajemo se u naš vezni red i napad”, izjavio je Ornek.

Dodao je da je derbi sa Sarajevom jedan od onih mečeva u kojim uživaju, kako timovi, tako i navijači i čitav grad.

“Nadamo se da će meč i biti takav i da ćemo slaviti, ali kada sagledamo sve, u svakom trenutku moramo biti vrlo pažljivi. Ova ekipa za razliku od Zrinjskog i Željezničara dolazi spremnija i u boljoj formi, ali i mi imamo formu”, dodao je Ornek.

Povrede i suspenzije ne interesuju stručni štab NK Čelik koji ima plan da se protivniku suprotstavi onim čime raspolaže.

“Veoma je važno što se njihove mane podudaraju s našim vrlinama i ako to uspijemo iskoristiti, možemo uzeti tri boda”, zaključio je Ornek.

Prvotimac Čelika Anel Dedić je kazao da je pred njima jedna jaka i dobra utakmica te da su svi igrači uvjereni u njenu vrijednost i ono što im ona donosi.

“Igrači su spremni, radili smo maksimalno ozbiljno u proteklom periodu. Nije bitno ko će istrčati pred zeničku publiku, jer će svi dati više od 100 posto svojih mogućnosti. Pozvao bih sve navijače da ispune stadion do posljednjeg mjesta, u što ne sumnjam, i da budu naš vjetar u leđa. Ova ekipa je spremna za veće izazove nego što su do sada bili u Zenici”, izjavio je Dedić te dodao:

“Dobili smo prvaka, dobili smo Željezničar i mislim da nema potrebe za strahom ili euforijom. Potrebno je samo ući u utakmicu kako treba i rezultat neće izostati”, zaključio je Dedić.

Utakmica Čelika i Sarajeva na rasporedu je u subotu od 20 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Klix.ba

Podijelite članak