Tadić: Dačić je primitivan

Podijelite vijest

Lider NDS Boris Tadić kazao je da predsjednika SPS Ivicu Dačića zanima ulazak u vlast po svaku cijenu, kao i da je njegova retorika primitivna.

“Retorika Ivice Dačića bi se teško mogla nazvati političkom, pa je teško i komentarisati je, a da se ne uđe u lične ocene. Njegova retorika je toliko van okvira pristojne kulturne komunikacije, da mi ne ostaje ništa drugo nego da je nazovem primitivnom”, rekao je Tadić u intervjuu za “Blic”, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što ga lider SPS “ovih dana naziva Amon Ra, Šćepan Mali”.

Tadić je dodao da Dačić takvom retorikom pokazuje da nije u stanju da se konstruktivno i pristojno odnosi prema različitim mišljenjima i političkim opcijama, što, kako je naveo, samo potvrđuje razloge zbog kojih smatra da SPS ne bi trebalo da bude deo buduće vlade.

“On ovih dana govori kako NDS nema pravo da postavlja uslove SNS, kao i da on nema nikakve uslove. Dačić ili ne shvata nekoliko očiglednih stvari ili namerno obmanjuje građane. NDS ima jasne principe kojih se drži i ne odriče ih se zarad učestvovanja u vlasti”, rekao je Tadić.
Prema njegovim riječima, SNS je pozvala na razgovore NDS kako bi sagledali koliko su principi i politika tih partija bliski.

“To što Dačić nema nikakve kriterijume i što bi ušao u vlast po svaku cenu i što smatra da se principi menjaju prema izbornim rezultatima – najbolji je dokaz toga da je SPS stranka bez ideologije koja postoji samo zbog vlasti i na vlasti. Verovatno Dačić misli da svi rezonuju politiku isto kao i on”, naglasio je Tadić.
On je naveo da je danas ključna razlika među strankama u Srbiji to što DS želi da bude opozicija, SPS želi da bude u vladi, a NDS je spremna i na jednu i na drugu opciju.

“Danas kada je postignut konsenzus o ”kuda”, najvažnije je pitanje ”kako” i ”sa kim”. Ključna razlika među strankama je što jedino NDS donosi odluku spram razmatranja tih pitanja koja su fundamentalna za dalji razvoj Srbije, SPS odluku donosi spram svoje želje za vlašću, a DS spram ličnog odnosa prema Vučiću”, rekao je lider NDS.
Tadić je kazao i da više nema kontakata sa liderom DS Draganom ilasom, niti sa DS.

“Oni su prekinuli komunikaciju sa mnom i ja to prihvatam sa lakoćom i osmehom”, poručio je Tadić.

Agencije